WPLounge
Rich snippet template
Home » WordPress SEO » Rich Snippets in WordPress

Rich Snippets in WordPress

Rich Snippets spelen een steeds grotere rol bij SEO. Door middel van rich snippets is het namelijk mogelijk om zoekresultaten in Google “aantrekkelijker” te maken. In plaats van dat Google alleen de traditionele blauwe link laat zien, kun je grafische en interactieve elementen aan je zoekresultaten toevoegen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn meerdere soorten rich snippets die er in Google anders uit komen te zien. De belangrijkste rich snippets zijn FAQs, video objectenrecensies, samenvattingen en breadcrumbnavigatie.

De opmaak van je website (in de HTML-code) vindt plaats volgens de regels van Schema.org. Dit geldt voor zowel desktop als mobiele apparaten. Hieronder laten we een aantal rich snippets zien die de kans vergroten dat iemand op je zoekresultaten klikt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

FAQ

Eén van de opties is om veelgestelde vragen toe te voegen aan de organische zoekresultaten. Door het toevoegen van een FAQ krijgen potentiële websitebezoekers meer informatie over een bepaald onderwerp te zien (in het voorbeeld over onze websiteverzekering). Op deze wijze wordt de zichtbaarheid van je pagina in de SERP vergroot en onderscheidt je je van concurrenten. Hieronder een voorbeeld van een FAQ snippet in Google.

FAQ Rich Snippet WPLoungeIn het artikel over hoe je in 2021 beter vindbaar wordt in Google is beschreven hoe je een FAQ snippet kan toevoegen (bij tip 6).

Video Object

Een video object in Google kan er uit komen te zien als in onderstaande afbeelding. Door het toevoegen van deze rich snippet wordt een thumbnail vertoond dat de organische click-through-rate (CTR) verhoogt.

Video Object Rich Snippet

Een video object toevoegen aan je zoekresultaten is in WordPress gelukkig heel makkelijk dankzij de plugin All In One Schema.org Rich Snippets.

Wanneer je deze plugin hebt geïnstalleerd wordt het mogelijk om je berichten en/of pagina’s een bepaalde snippet mee te geven zoals een recept, recensie of course.

Recensies

Een recensie in Google kan er uit komen te zien als in onderstaande afbeelding. Onderstaand voorbeeld is van een website die recensies schrijft over hotels in Nederland.

Rich snippet review

Recepten

Met de plugin die we noemden onder “video object” is het ook mogelijk om recepten een bepaalde snippet mee te geven. Dat ziet er uit als in onderstaande afbeelding.

Recept rich snippet

Er wordt een “rating” én een tijdsindicatie gegeven(hoe lang je met een recept bezig bent).

Course

De cursussen die je aanbiedt kun je weergeven met structured data. Op deze wijze kunnen potentiële websitebezoekers je cursus nog gemakkelijker vinden. Je kunt details geven zoals de naam van de cursus, wie de cursus aanbiedt en een korte beschrijving.

Course rich snippet

Samenvatting (how to)

Met deze rich snippet kunnen mensen direct aan de slag met jouw ‘how to‘ stappenplan.

Samenvatting rich snippet

Breadcrumbnavigatie

Veel WordPress-themes hebben standaard “breadcrumbs” toegevoegd. De WordPress SEO-plugin van Yoast zal je breadcrumbs automatisch goed inrichten. Breadcrumbs helpen om de hiërarchie van je pagina’s weer te geven. Je zult ze veel zien in zoekresultaten:

Breadcrumbs rich snippet

Broodkruimels geven de hiërarchie van pagina’s, productcategorieën en blogpostcategorieën weer. Naast de breadcrumb-functie van de SEO-plugin kun je de linkjes zelf opmaken volgens de richtlijnen van schema.org (daarover meer op Google’s Dev website).

Extra

Ik heb nu de meest belangrijke soorten van rich snippets uitgelegd. Wil je er nóg meer uithalen en/of mee experimenteren? Lees dan eens verder op de speciale pagina over Rich Snippets van Google.

Download ook zeker de plugin voor het toevoegen van Rich Snippets aan je WordPress-website: All In One Schema.org Rich Snippets.

Rich Snippets testen

Wanneer je pagina nog niet geïndexeerd is door Google, maar je wilt wel testen of de Rich Snippets al op de juiste manier zijn ingesteld, gebruik dan de Google Structured Data Testing Tool. Je ziet dan vanzelf of de rich snippets werken én hoe ze eruit komen te zien in de zoekresultaten.

Roger.Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Reageer

Partners

de snelste en beste wordpress webhosting