WPLounge
Home » WordPress Plugins » Rich Snippets in WordPress

Rich Snippets in WordPress

Rich Snippets spelen een steeds grotere rol bij SEO. Door middel van rich snippets is het namelijk mogelijk om zoekresultaten in Google “aantrekkelijker” te maken. Waar we eerder al bespraken hoe je een Google Plus-profiel als auteur aan je berichten kan koppelen laten we nu een aantal andere rich snippets zien die de kans vergroten dat iemand op je zoekresultaten klikt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn meerdere soorten rich snippets die er in Google anders uit komen te zien. De belangrijkste rich snippets zijn recensies, recepten, producten, evenementen en breadcrumbnavigatie.

De opmaak van je website (in de HTML-code) vindt plaats volgens de regels van Schema.org.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Breadcrumbnavigatie

Veel WordPress-themes hebben standaard “breadcrumbs” toegevoegd. Dit kruimelpad (zoals we dat in het Nederlands noemen) is vaak echter niet opgemaakt volgens de laatste richtlijnen. Wanneer je bijvoorbeeld de breadcrumbs van de WordPress SEO-plugin van Yoast gebruikt, zal een zoekresultaat er in Google als volgt uit komen te zien. In het blauwe vak in onderstaande afbeelding zie je de opmaak op onze pagina “Wat zijn widgets?”. Daaronder wordt weergegeven wat Google hiervan maakt.

richsnippets-breadcrumbs

Let op! Het is dus niet voldoende om hier wat linkjes op een rijtje te zetten, zorg ervoor dat je de breadcrumb-functie van de SEO-plugin gebruikt óf dat je ze zelf opmaakt volgens de richtlijnen van schema.org (daarover meer op Google’s website).

Recensies

Een recensie in Google kan er uit komen te zien als in onderstaande afbeelding. Onderstaand voorbeeld is van een website die recensies schrijft over hotels in Nederland. Zoals je ziet gebruiken ze niet alleen de rich snippet voor recensies maar óók de breadcrumbs die we zojuist bespraken.

Een recensie kan er in Google als volgt uit komen te zien wanneer je hem opmaakt met Rich Snippets.
Een recensie kan er in Google als volgt uit komen te zien wanneer je hem opmaakt met Rich Snippets.

Een recensie toevoegen aan je zoekresultaten is in WordPress gelukkig heel makkelijk dankzij de plugin All In One Schema.org Rich Snippets.

Wanneer je deze plugin hebt geïnstalleerd wordt het mogelijk om je berichten en/of pagina’s een bepaalde snippet mee te geven zoals een recept en/of recensie.

Recepten

Met de plugin die we noemden onder “Recensies” is het ook mogelijk om recepten een bepaalde snippet mee te geven. Dat ziet er uit als in onderstaande afbeelding.

ReceptenSnippet

Er wordt een “rating” gegeven én een tijdsindicatie (hoe lang ben je met een recept bezig).

Meer

Ik heb nu de meest belangrijke soorten van rich snippets uitgelegd. Wil je er nóg meer uithalen en/of mee experimenteren? Lees dan eens verder op de speciale pagina over Rich Snippets van Google.

Download ook zeker de plugin voor het toevoegen van Rich Snippets aan je WordPress-website: All In One Schema.org Rich Snippets.

Rich Snippets testen

Wanneer je pagina nog niet geïndexeerd is door Google, maar je wilt wel testen of de Rich Snippets al op de juiste manier zijn ingesteld, gebruik dan de Google Structured Data Testing Tool. Je ziet dan vanzelf of de rich snippets werken én hoe ze eruit komen te zien in de zoekresultaten.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

X