WPLounge
Coronavirus SEO nieuws
Home » WordPress SEO » SEO vs. coronavirus – Schema.org voegt COVID-19 structured data toe

SEO vs. coronavirus – Schema.org voegt COVID-19 structured data toe

Schema.org speelt in op de wereldwijde ontwikkelingen rondom de coronavirus (COVID-19) pandemie. Zo kunnen de functionaliteiten “SpecialAnnouncement” en “eventAttendanceMode” ondernemingen helpen om evenement updates in de zoekresultaten op te nemen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Namens de redactie van WPLounge – Iedereen veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijden van de COVID-19 pandemie.

Coronavirus SEO nieuws

Schema.org heeft maandag versie 7.0 uitgebracht. Deze release bevat nieuwe vormen van structured data, die heel praktisch kunnen zijn in tijden van de huidige COVID-19 (coronavirus) pandemie.

Aankondigingen en evenementen

Zo werd er voor Tom Marsh (Microsoft) en Dan Brickly (Google) bekendgemaakt dat ze verbeteringen aangebracht hebben aan Schema.org om te helpen bij de wereldwijde migratie naar online werken en thuiswerken. Zo worden organisatoren van evenementen nu geholpen bij het aangeven wanneer een evenement is verhuisd van een fysieke locatie naar online streaming, en of de ‘eventAttendanceMode’ van het evenement online, offline of gemengd is.

Het nieuwe structured datatype “SpecialAnnouncement” maakt tekstuele updates met datumvermelding en markeringen mogelijk om de aankondiging te associëren met een situatie, zoals de COVID-19-uitbraak.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De optie “eventAttendanceMode” is een nieuwe wijziging van het structured datatype Event, waarmee organisatoren van evenementen kunnen communiceren hoe mensen hun evenement kunnen bijwonen.

Structured data voor het coronavirus

Het nieuwe structured datatype “CovidTestingFacility” is gemaakt om zowel gevestigde als tijdelijke testfaciliteiten te vermelden die worden geopend in de huidige ‘flatten the curve’ fase. Dit kan ook worden gecombineerd met de optie “hasDriveThroughService” om aan te geven dat een faciliteit coronatests aanbiedt waar je je auto niet hoeft uit te stappen. Let wel, dit laatste nieuws wordt momenteel grotendeels in de Verenigde Staten uitgerold. Het is nog niet duidelijk in welke mate wij in Nederland en omliggende landen kunnen profiteren van deze nieuwe SEO vs. Corona functionaliteiten in Google.

Updates blijven komen

De samenwerking tussen Microsoft en Google belooft ons spoedige updates m.b.t. gebruiksvriendelijkheid en toepasbaarheid van deze nieuwe functies. Zodra de zoekmachine deze nieuwe structured data volledig ondersteunt, kunnen bedrijven, overheidsinstanties en gezondheidsorganisaties deze gaan gebruiken om de bevolking rechtstreeks vanuit de zoekresultaten te informeren over hoe ze zich aan kunnen passen aan de COVID-19-uitbraak.

Namens de redactie van WPLounge – Iedereen veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijden van de COVID-19 pandemie.

 

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer