WPLounge
Home » WooCommerce » WooCommerce Payments: is het beter dan Mollie?

WooCommerce Payments: is het beter dan Mollie?

Met de plugin WooCommerce Payments kun je zeer gemakkelijk betaalmethoden instellen voor je WooCommerce webshop. De plugin is sinds december vorig jaar ook toegankelijk voor Nederlandse webshopeigenaren. Maar werkt het beter dan Mollie Payments?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarom WooCommerce Payments?

Deze plugin is van dezelfde makers als de WooCommerce-plugin: Automattic. Dit zorgt natuurlijk voor een naadloze samenwerking tussen de twee.

Functies die voorheen alleen beschikbaar waren op de website van je betalingsprovider (zoals Mollie), maken met deze plugin deel uit van het WP-dashboard van je site. In het dashboard kun je:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Betalingen, terugbetalingen en andere transacties uitvoeren en bekijken.
  • Reageren op geschillen en terugvorderingen.
  • Stortingen volgen naar je bankrekening of betaalpas.

Betaalmethoden instellen met WooCommerce Payments

Na installatie en activatie doorloop je de configuratie. In de configuratie koppel je een WordPress.com account (als je dat niet hebt moet je eerst een account aanmaken) aan de plugin. Dan geef je je bedrijfsinformatie op.

Als je je WordPress.com account hebt gekoppeld en je je bedrijfsgegevens hebt opgegeven, verschijnt het nieuwe menu item ‘Betalingen’ in je WP-dashboard. Het eerste wat je wilt doen is naar de instellingen gaan en de testmodus inschakelen.

WooCommerce Payments Testmodus aanzetten

Dan selecteer je de gewenste betaalmethodes. In het voorbeeld hieronder selecteer ik de creditcardoptie, Bancontact (de bekendste betalingsmethode in België) en iDEAL voor mijn Nederlandse klanten.

WooCommerce Payments betaalmethoden instellen

Ik raad je aan om per betaalmethode die je instelt een succesvolle en een gefaalde transactie te doorlopen in de testmodus. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je webshop live gaat!

Transactiekosten: Mollie vs. WooCommerce Payments

Hoe wegen de transactiekosten tegen elkaar op? In deze vergelijking zet ik alleen de kosten van de meest gebruikte betaalmethoden (van Nederland en België) tegenover elkaar.

iDEAL

De transactiekosten van iDEAL, de bekendste online betaalmethode onder de Nederlanders, is zowel bij Mollie als WooCommerce Payments €0.29.

Bancontact

Met de bekendste betaalmethode van België, Bancontact, is er echter wel een verschil in transactiekosten.

Bij Mollie betaal je een vast bedrag van €0.39 per transactie. Bij WooCommerce Payments betaal je €0.25 per transactie. Ook komen hierbij nog variabele transactiekosten bovenop van 1.4%.

Voor bestellingen van meer dan 10 euro ben je dus goedkoper uit bij Mollie dan bij WooCommerce Payments.

Creditcard

Bestellingen die worden afgerekend met een creditcard zijn daarentegen wel weer goedkoper als je gebruik maakt van WooCommerce Payments.

WooCommerce vraagt 1.4% + €0.25 per transactie voor Europese creditcards.

Bij Mollie betaal je 1.8% + €0.25 per transactie voor Europese creditcards.

PayPal

Via de ‘Mollie betalingen voor WooCommerce’-plugin kun je ook PayPal als betalingsmethode toevoegen. Helaas wordt dit (nog) niet ondersteund in WooCommerce Payments.

Als je PayPal als betaalmethode wilt toevoegen aan je WooCommerce webshop kun je beter gebruikmaken van Mollie. Er is wel een aparte plugin genaamd ‘WooCommerce PayPal Payments’ waarmee je ook een koppeling kunt maken met je PayPal account.

Overige betaalmethoden

Om alle transactiekosten met elkaar te vergelijken van deze twee betalingsproviders verwijs ik je door naar de informatiepagina van Mollie en de transactiekosten van WooCommerce Payments.

Conclusie

En dan de grote vraag… Welke online betalingsprovider is beter? Het opzetten en instellen van WooCommerce Payments was gemakkelijker en ging sneller dan bij Mollie.

Qua transactiekosten zijn beide providers vergelijkbaar. Het is echter wel belangrijk goed uit te zoeken via welke betaalmethoden jouw klanten het liefst betalen. Heb je bijvoorbeeld veel klanten uit België? Dan is het verstandig om voor Mollie te kiezen.

Wat betreft de te gebruiken betaalmethoden biedt Mollie meer opties. De nieuwe plugin van WooCommerce is echter nog maar net van start in Nederland, en hopelijk worden er meerdere betaalmethoden toegevoegd in de komende maanden.

Beoordeel dit artikel

Reageer