WPLounge
Yoast SEO plugin versie 14
Home » WordPress Plugins » 10 voordelen van de Yoast plugin

10 voordelen van de Yoast plugin

De Yoast SEO plugin helpt je bij het verkrijgen van die felbegeerde eerste plaats in de ranking van Google. Deze plugin maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier je WordPress website te optimaliseren. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties kan Yoast zich met recht dé nummer 1 WordPress SEO plugin noemen. Reden genoeg om hier een artikel aan te wijden en 10 voordelen te noemen van de Yoast plugin.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1. Met slechts één klink een geavanceerde XML-sitemap maken

WordPress XML sitemaps Yoast SEO
Het hebben van een XML-sitemap is erg belangrijk voor zoekmachines als Google. De sitemap zorgt er namelijk voor dat de zoekmachines geen pagina’s vergeten tijdens het crawlen. Met behulp van Yoast hoef je zelf geen moeite te doen, want de plugin maakt de meest geavanceerde XML-sitemap voor jouw website. Hierbij is slechts 1 klik nodig, makkelijker kan niet!

2. Voorkom dubbele inhoud met canonieke URL’s

Dubbele inhoud is een absolute no-go voor Google en kan zelfs leiden tot een straf, ofwel penalty. Hierdoor zak je flink in de zoekresultaten en daardoor is al je werk voor niks geweest. Met canonieke URL’s kan je dit voorkomen. Deze zijn erg gemakkelijk in te stellen met behulp van de Yoast plugin en zo voorkom je duplicate content

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

3. Gemakkelijk META titel en beschrijving toevoegen

De META-titel en beschrijving is belangrijk voor zowel de zoekmachine als de zoeker. Hierin kan je belangrijke zoektermen kwijt en ervoor zorgen dat ze naar jouw website gaan en niet naar die van je concurrent. Met Yoast kan je de META-gegevens gemakkelijk toevoegen en hoef je niet de HTML-code aan te passen.

4. Snippet preview, zie meteen het resultaat

Snippet preview laat zien hoe je pagina er uit zal zien in de zoekresultaten op zowel desktop als mobiel. Zo kan je de snippet van je pagina optimaal gebruiken. Daarnaast zorgt de snippet preview er ook voor dat je nooit te veel karakters gebruikt. Het zou immers zonde zijn als je prachtige META-beschrijving wordt afgekapt.

Snipper voorvertoning Yoast

5. SEO-vriendelijke teksten schrijven met focustrefwoorden (focuskeyphrase)

De Yoast plugin helpt je met het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten, door middel van focustrefwoorden. Voeg gemakkelijk het focuskeywords van de desbetreffende pagina toe en Yoast analyseert de tekst. Op basis daarvan krijg je tips om de pagina te verbeteren. Denk hierbij aan zoekwoorddichtheid, de lengte van de tekst en ook de interne links. Met de premium versie van Yoast is het zelfs mogelijk om meerdere gerelateerde trefwoorden toe te voegen. Allemaal in het teken van zoekmachine optimalisatie.

Focus keywords Yoast

6. Automatische interne linksuggesties

Met deze functie van Yoast kan je veel tijd besparen. Wanneer je een artikel schrijft, geeft Yoast automatische interne linksuggesties. Deze linksuggesties zijn op basis van gerelateerde berichten en pagina’s op jouw website. Op deze manier is het nog makkelijker om een goede interne linkstructuur op te bouwen. Dit zit alleen in de Premium versie.

7.  Werkt goed samen met Google Search Console

De Yoast plugin en Google Search Console werken heel goed samen. Door deze twee diensten te koppelen krijg je betrouwbare informatie over hoe jouw website presteert in de zoekmachines. Ook worden crawlfouten gemeld en los je deze gemakkelijk op via de Yoast SEO plugin.

8. Grootschalige wijzigingen maken met bulk werken

Ook dit is een voordeel van de Yoast plugin waar je heel veel tijd mee gaat besparen. Met de bulk editor van Yoast kan je namelijk heel simpel alle META-gegevens aanpassen, zonder dat je daarvoor naar elke individuele pagina hoeft te gaan.

Yoast plugin bulk bewerker
Bulk bewerkingen doen via de bulk editor

9. Leesbaarheidsanalyse voor de beste teksten

Waar de SEO-analyse zich richt op de zoekmachinevriendelijkheid van de tekst, richt de leesbaarheidsanalyse zich op de bezoeker. Yoast kijkt hier naar de lengte van de zinnen, het gebruik van koppen en of er een actieve schrijfstijl wordt gehanteerd. De SEO-analyse en de leesbaarheidsanalyse helpen jou om de beste webteksten de schrijven.

10. Voorkom 404 fouten met de redirect manager

Met de 301-redirect manager van Yoast kan je gemakkelijk verwijderde pagina’s en veranderde URL’s doorverwijzen. Met deze premium feature behoud je de ranking in Google en zorg je ervoor dat de bezoeker niet op een 404-pagina komt.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners