WPLounge
WP Force SSL Plugin installeren
Home » WordPress Plugins » Ssl gratis op WordPress met Let’s Encrypt en de WP Force Plugin

Ssl gratis op WordPress met Let’s Encrypt en de WP Force Plugin

We hebben het al eens eerder behandeld op WPLounge: hoe zet je je website om van http naar https. In dat artikel kan je uitvoerig lezen wat https en een SSL certificaat precies is en waarom je je website zou moeten omzetten naar https. Vandaag gaan we dit nog eens proberen maar dan met behulp van een plugin. De easy way installatie zeg maar. Goed, wat hebben we hier voor nodig?

Gratis je WordPress website omzetten van http naar https

We hebben het al eens eerder behandeld op WPLounge: hoe zet je je website om van http naar https. In dat artikel kan je uitvoerig lezen wat https en een SSL certificaat precies is en waarom je je website zou moeten omzetten naar https. Vandaag gaan we dit nog eens proberen maar dan met behulp van een plugin. De easy way installatie zeg maar. Goed, wat hebben we hier voor nodig?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
  1. Je hoster moet gratis Let’s Encrypt aanbieden op het hostingpakket waar je website wordt gehost
  2. We hebben de plugin WP Force SSL nodig
  3. We hebben mogelijk ook de plugin SSL Insecure Content Fixer nodig.

Stap 1. In de Direct Admin je domein omzetten – Let’s Encrypt

Ok laten we aan de slag gaan. Om te beginnen gaan we in de Direct Admin de domeinnaam omzetten naar https en het gratis Let’s Encrypt certificaat installeren. Omdat we dit al eens eerder hebben laten zien, gaan we er nu wat sneller doorheen. Om te beginnen ga je in de Direct Admin naar Domain Setup en daar selecteer je het domein dat je wilt omzetten. Vervolgens stel je het domein in als hieronder getoond wordt. Dat doe je in 2 stappen: eerst vink je secure SSL aan en druk je op Save. Vervolgens kies je voor “use a symbolic link…enz” en druk je wederom op Save.

In Domain Setup omzetten naar https

Nu dit is gedaan ga je terug naar de Direct Admin beginpagina en vervolgens kies je voor SSL certificaten in de rubriek Advanced Features. Bij het veld SSL certificaten kies je nu de button Free Let’s Encrypt. Je geeft daarbij nog je e-mailadres op en je installeert vervolgens het script. Als alles goed is gegaan krijg je nu een melding als onderstaande.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Certificate and key saved
De melding die je te zien krijgt wanneer de installatie gelukt is.
Encrypt installate mislukt bericht
Melding wanneer installatie niet is gelukt

Wanneer je nu de melding krijgt dat het niet is gelukt, probeer het dan gewoon nog eens. Het kan zijn dat er net iets aan de kant van de website of de hoster gebeurde, waardoor de installatie niet lukte. Vaak lukt het bij een 2e poging wel. Blijft de installatie nu niet succesvol, neem dan contact op met je hoster en geef aan welke melding je krijgt.

Stap 2. In de WP admin je domein omzetten: WP Force SSL

Nu in de installatie van het SSL certificaat gelukt is, is het aan de kant van de hoster nu geregeld. Nu gaan we verder aan de kant van de website. Als eerste gaan we nu de plugin WP Force SSL installeren.

WP Force SSL Plugin installeren
In dit voorbeeld is hij reeds geïnstalleerd

Na installatie druk je op activeren. Je wordt dan geredirect naar een scherm “thank you for installing WP Force SSL! Vervolgens ga je naar de instellingen van je website en zet je beide http instellingen om naar https.

Instellingen siteadres aanpassen

Website is omgezet naar https
Omzetten is hier 100% gelukt

Zodra je de wijzigingen hebt opgeslagen wordt je automatisch uitgelogd. Je kunt nu opnieuw inloggen. Als het goed is zie je in de adresbalk al staan dat het website adres nu begint met https. Het omzetten van je website van http naar https is succesvol gelukt wanneer je ook ziet dat een slotje wordt getoond in de adresbalk.

Zie je nu geen slotje maar een rondje met een uitroepteken, dan is het omzetten niet 100% gelukt. Wat vaak gebeurt, is dat de url’s van de afbeeldingen niet zijn omgezet. We gaan dit oplossen met de laatste stap, we gaan gebruik maken van de plugin SSL Insecure Content Fixer. Let op: deze stap is dus alleen nodig wanneer het slotje in de adresbalk niet zichtbaar is, maar een rondje met een uitroepteken (wij konden dit niet reproduceren in ons voorbeeld, omdat het omzetten in 1 keer lukte).

Stap 3. (indien nodig) Https volledig maken met de plugin SSL Insecure Content Fixer

In deze stap installeren en activeren we de genoemde plugin.

SSL Insecure Content Fixer plugin installeren

Na activatie van de plugin gaat je naar de instellingen. Je zet de radiobutton om van “Uit” naar “Widgets”, en slaat de instellingen op.

SSL Insecure Content Fixer plugin instellen

Je kijkt nu in de adresbalk aan de voorkant van de website of het slotje nu wordt getoond. Meestal is het Widgets niveau van de plugin voldoende. Mocht dit nu niet het geval zijn probeer bij de plugin selecteer dan een zwaarder niveau en kijk of het dan werkt. Het zwaarste niveau dat je kunt kiezen is “Let alles vast”. In bijna alle gevallen is het gebruik van deze plugin voldoende om het slotje nu getoond te krijgen, hetgeen aangeeft dat de website nu 100% is omgezet van http naar https met een geldig en werkend SSL certificaat.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties