WPLounge
Home » WordPress Plugins » Content-wijzigingen inplannen in WordPress

Content-wijzigingen inplannen in WordPress

Content-wijzigingen inplannen in WordPress

In WordPress kun je artikelen en pagina’s “inplannen” door deze een publicatiedatum in de toekomst te geven. Het is (standaard) echter niet mogelijk om wijzigingen aan bestaande content in te plannen. Gelukkig is daar een plugin voor: Tao Schedule Update.

Je kunt berichten en pagina’s in WordPress aanpassen of de datum veranderen (lees ook: Artikelen herpubliceren in WordPress). Dit is handig, maar soms wil je dat een wijziging pas op een later moment in gaat.

Waarom wijzigingen inplannen?

Het inplannen van wijzigingen aan bestaande content kan om meerdere redenen erg handig zijn. Ik kan dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Ik wil vaak vanuit een bepaald artikel linken naar een ander artikel, dat op een later moment gepubliceerd wordt. Je wilt de interne link niet toevoegen vóórdat het artikel gepubliceerd wordt, omdat je je bezoekers dan naar een 404-pagina stuurt. De Tao Schedule Update-plugin lost dit probleem voor je op.

Een update inplannen

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zoek dan de pagina of het bericht waarvoor je een wijziging wilt inplannen en klik op Scheduled Update:

Scheduled Update

De plugin zorgt er nu voor dat er een kopie van je bericht of pagina wordt aangemaakt. Maak hier de wijzigingen die je wilt inplannen, en zoek vervolgens naar het volgende menu:

Update inplannen

Vul hier de datum en tijd (let op: gebruik UTC+0 als tijdzone) in waarop je je wijziging wilt laten ingaan, en klik daarna bovenin op “Opslaan“. Als je nu terug gaat naar je pagina’s of berichten in WordPress, kun je precies zien welke wijzigingen er ingepland zijn:

Een ingeplande wijziging in de WordPress admin

Je kunt je geplande updates vanuit hier direct bekijken, verwijderen of bewerken. Je kunt gelukkig ook meerdere updates voor één pagina of bericht inplannen.

Design-wijzigingen inplannen?

Het is in WordPress wél standaard mogelijk om aanpassingen te doen aan het uiterlijk van je website en deze in te plannen. Hiervoor gebruik je de WordPress Customizer. Lees er alles over in ons artikel: Wat is de WordPress Customizer en wat kun je er mee?.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties