WPLounge
Artikelen opdelen in WordPress
Home » Tutorials » Berichten in meerdere pagina’s opdelen in WordPress

Berichten in meerdere pagina’s opdelen in WordPress

Wanneer je een lang bericht (of artikel) op je website hebt staan, kan het handig zijn om deze op te breken in meerdere pagina’s.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De URL van je pagina zal er dan hetzelfde uit zien, maar wanneer iemand naar de volgende pagina doorklikt, komt er een /2/ achter te staan.

Waarom?

Het opdelen van berichten in meerdere pagina’s heeft voordelen:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Lezers hoeven niet heel ver naar beneden te scrollen, maar kunnen naar de volgende pagina klikken;
  • Het aantal pageviews gaat omhoog, en de bounce rate gaat omlaag.

Hoe doe je dit in WordPress?

In WordPress is het heel eenvoudig om je berichten in meerdere pagina’s op te delen. Je hoeft alleen maar het volgende stukje code toe te voegen op de plek waar je een nieuwe pagina wilt beginnen.

 Let op! Je dient dit stukje code toe te voegen onder het “Tekst”-tabje van de WordPress Editor, niet onder het Wysiwyg-tabje.

Je kunt de code zo vaak toevoegen als je wilt en waar je maar wilt.

Hoe ziet het er uit?

Hoe dit er uit ziet, verschilt per thema, in het standaard thema van WordPress (Twenty Fourteen) ziet het er als volgt uit:

Berichten opdelen in WordPress

Als je in jouw thema niet tevreden bent met de look & feel als je dit aan je berichten toevoegt, kun je in de WordPress Codex lezen hoe je dit aanpast of een eigen stijl toevoegt: Styling Page-Links.

Werkt het niet?

Mocht het in jouw WordPress-thema niet werken, kijk dan eerst eens in het single.php-bestand van je thema. Het kan zijn dat dit stukje code daar ontbreekt, of op de verkeerde plek staat:

Als het ontbreekt, voeg het dan toe. Mocht het op de verkeerde plek staan, verplaats het dan naar de plek waar jij het wilt hebben.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

2 reacties

Adverteerders

Vimexx-banner