WPLounge
Home » Tutorials » Artikelen herpubliceren in WordPress

Artikelen herpubliceren in WordPress

Artikelen herpubliceren in WordPress

Het herpubliceren van een artikel kan zeer nuttig zijn. Zeker bij blogs zie je vaak dat oude content toe is aan een update. Wil je artikelen herpubliceren in WordPress? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Op WPLounge update ik regelmatig oude content. Afhankelijk van hoe groot een update is, pas ik eventueel de datum van een bericht of pagina aan. Vooral bij (blog)berichten is het aanpassen van de datum nuttig: je blogbericht komt dan weer bovenaan het overzicht te staan en ook Google zal zien dat het om een nieuw artikel gaat. Een ander groot voordeel van het updaten van oude content is dat de autoriteit die je artikel bij zoekmachines heeft opgebouwd op deze manier niet verloren gaat.

Waarom (oude) artikelen opnieuw publiceren?

Het updaten van oude content op je website en het herpubliceren hiervan heeft veel voordelen. Ten eerste zullen je bezoekers het waarderen dat je je content up-to-date houdt. Zo zijn artikelen die ik vijf jaar geleden op WPLounge schreef vaak verouderd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat ik destijds een bepaalde plugin heb aangeraden die nu niet meer bestaat of niet meer betrouwbaar is. Als ik zo’n (oud) artikel tegenkom zet ik deze meestal op mijn “to do”-lijst om te herschrijven en opnieuw te publiceren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Fresh content
Google houdt van “fresh content”

Belangrijker nog: Google houdt enorm van “fresh content”. Regelmatig een nieuw bericht op je website of blog plaatsen kan enorme wonderen doen voor de hoeveelheid traffic op je website. Een oud artikel herpubliceren kan er op deze manier zelfs voor zorgen dat je bestaande content een enorme “boost” krijgt in de zoekresultaten van Google.

Wanneer je kleine aanpassingen maakt aan een artikel, is het in principe genoeg om in WordPress op “Bijwerken” te klikken. Je hoeft hier dan niet de datum aan te passen, want je voegt eigenlijk niets nieuws toe. Maar als je een oud artikel volledig herschreven hebt, zou ik zeker aanraden om de datum aan te passen naar “vandaag”.

Artikelen herpubliceren in WordPress

Artikelen herpubliceren in WordPressHet is aan te raden om alléén de datum van een bericht aan te passen wanneer je de content echt flink hebt geüpdatet. Of als je een oud artikel volledig hebt herschreven. Als je de datum aanpast zonder (significante) wijzigingen te maken, zal Google dat zien en denken dat je de boel voor de gek houdt (en terecht).

Maar hoe pas je de datum van een bestaand (blog)bericht aan in WordPress? Dit is heel simpel. Bewerk een bericht in WordPress en zoek naar het kopje “Publiceren”. Klik nu onder de datum op “Bewerken” om de datum te kunnen aanpassen (zie ook de afbeelding rechts). Klik vervolgens op Bijwerken en de datum van je artikel wordt geüpdatet. Op basis van de door jou ingevulde datum zal het artikel ook een nieuwe plek krijgen in de (chronologische) volgorde van je blogberichten.

Wanneer niet herpubliceren?

Er zijn ook scenario’s waarin je een artikel beter niet kunt herpubliceren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een relatief oud artikel nog altijd heel erg up-to-date is. In dat geval is er geen enkele reden om het artikel te herpubliceren, tenzij je een verbeterde versie van het oude artikel wilt publiceren.

Ik herschrijf bijvoorbeeld regelmatig artikelen van vijf jaar geleden, omdat de kwaliteit van mijn schrijfwerk in de afgelopen vijf jaar flink is toegenomen. Wanneer een artikel volledig opnieuw is geschreven, is het prima om deze opnieuw te publiceren.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer