WPLounge
Home » WordPress Plugins » Volgorde van WordPress-berichten aanpassen

Volgorde van WordPress-berichten aanpassen

Volgorde van WordPress-berichten aanpassen

WordPress sorteert je berichten vrijwel altijd op chronologische volgorde: van nieuw naar oud. Door de datum van je berichten aan te passen, kun je de volgorde van je berichten wijzigen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het kan ook zijn dat je berichten niet in de standaard (chronologische) volgorde wilt laten zien, maar liever zelf een volgorde kiest, zonder de datum aan te passen. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat voor elkaar krijgt.

Volgorde van WordPress-berichten aanpassen

Als je de volgorde van je WordPress-berichten wilt veranderen, heb je meerdere opties.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Een bericht “sticky” maken

WordPress-bericht als sticky
WordPress-bericht sticky maken

Wil je één specifiek bericht graag als eerste tonen en verder de (standaard) chronologische volgorde aanhouden? Je kunt er dan voor kiezen om dat ene bericht aan te merken als “Sticky”. Een ‘sticky’-bericht in WordPress wordt altijd als eerste (bovenaan het archief) getoond, ook als er nieuwere berichten zijn.

Je vindt deze optie onder het kopje “Publiceren” in WordPress. Wanneer je bij “Zichtbaarheid” de optie “Openbaar” selecteert, zul je automatisch de optie te zien krijgen om het bericht “op de voorpagina te plakken” (zie ook de afbeelding rechts).

Wanneer je een bericht “sticky” maakt, wordt het bericht altijd bovenaan getoond. Voor andere berichten (die niet “sticky” zijn) zal de gebruikelijke, chronologische volgorde worden aangehouden.

2: Op basis van datum

Publicatiedatum aanpassen
De publicatiedatum van een bericht aanpassen

Standaard sorteert WordPress je berichten op basis van de publicatiedatum. Door de publicatiedatum van berichten aan te passen kun je er dus voor zorgen dat ze in een andere volgorde worden getoond. Het bericht met de meest recente publicatiedatum wordt bovenaan getoond.

Als je veel berichten op je website hebt is het echter niet te doen om op deze manier de volgorde aan te passen. Daarom kun je ook eens naar optie 3 kijken.

3: Met de “Post Types Order”-plugin

Re-orderDe plugin Post Types Order geeft je de mogelijkheid om verschillende post types (waaronder berichten) in een ‘custom’ volgorde te slepen. Naast WordPress-berichten werkt dit ook voor WooCommerce-producten en eventuele andere custom post types op je WordPress-website.

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, vind je onder “Berichten” een nieuw menu genaamd “Re-Order”. Dit menu is simpelweg een lijst van al je berichten, die je in een eigen volgorde kunt “slepen” (zie ook de afbeelding hierbeneden). Vervolgens klik je op “Update” en is de volgorde van je berichten aangepast.

Re-order plugin

Deze plugin is veruit de makkelijkste en snelste manier om de volgorde van je WordPress-berichten aan te passen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer