WPLounge
Home » Tutorials » Bezoekers naar een “random” bericht sturen in WordPress

Bezoekers naar een “random” bericht sturen in WordPress

Bezoekers naar een "random" bericht sturen in WordPress

Wil je je bezoekers naar een willekeurig bericht doorsturen (redirecten) op je WordPress-website? Als je veel content hebt kan het leuk zijn om bezoekers de mogelijkheid te geven om naar een “willekeurig” artikel door te klikken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wikipedia willekeurige paginaWikipedia heeft al jaren een knop “Willekeurige pagina”, waarmee je naar een willekeurig artikel uit de (online) encyclopedie wordt doorgestuurd. Als je veel waardevolle content op je website hebt staan, en je veel bezoekers binnenkrijgt die niet precies weten waar ze naar op zoek zijn, dan kan het heel leuk zijn om deze functionaliteit aan je website toe te voegen.

Wil jij dit ook op je website? In dit artikel zal ik je laten zien hoe je deze functionaliteit aan je website kunt toevoegen. We gebruiken hiervoor een gratis plugin genaamd Redirect URL to Post. Hiermee kun je bezoekers redirecten naar je nieuwste, oudste of naar een willekeurig bericht.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bezoekers redirecten naar een willekeurig bericht

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, geeft de plugin je meerdere URL’s waarmee je verschillende redirects kunt uitvoeren. Je krijgt alléén deze melding te zien, er zitten verder geen instellingen in de plugin:

Redirect URL to Post plugin

Als je domeinnaam mijndomeinnaam.nl is, dan kun je de URL mijndomeinnaam.nl/?redirect_to=random gebruiken om je bezoekers naar een willekeurig artikel door te sturen.

De URL mijndomeinnaam.nl/?redirect_to=latest stuurt je bezoekers naar je meest recente bericht.

Je kunt ook een shortcode gebruiken in je pagina’s en berichten:

[redirect_to_post_button]

De plugin maakt hier automatisch een button van:

Random post

Parameters

Je kunt de URL’s die ik hierboven liet zien ook uitbreiden met verschillende parameters, zodat je meer invloed hebt op de redirect. De volgende URL sluit bijvoorbeeld de berichten met ID’s 4 en 7 uit:

mijndomeinnaam.nl/?redirect_to=random&exclude=4,7

Je kunt het ID van een bericht in WordPress achterhalen door het bericht te bewerken. In de URL-balk vind je de ID als volgt:

post.php?post=12345

In dit voorbeeld is 12345 het ID van het bericht.

Voor meer informatie over de verschillende URL-parameters die je kunt meegeven, kun je de plugin-pagina op WordPress.org raadplegen.

Was dit artikel nuttig?

We vinden het altijd mooi om te horen als we met onze content iemand geholpen hebben! We vinden het top als je het ons even laat weten op Facebook of via Twitter!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer