WPLounge
Open Sans WordPress
Home » WordPress Plugins » Google Webfonts WordPress

Google Webfonts WordPress

Veel webdesigners of -ontwikkelaars hebben vast wel eens gehoord van Google Fonts. Een verzameling lettertypes die je met een paar klikken op je website kunt gebruiken door een paar aanpassingen te maken aan je HTML- en CSS-bestanden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

open sans wordpress
Open Sans, één van de populairste webfonts van Google.

Er is een aantal dingen die je moet doen als je een “webfont” van Google wilt installeren. Zo moet je een bepaalde code aan de <head> van je website toevoegen. Daarna kun je het lettertype oproepen in je CSS stylesheet.

Zegt dit je allemaal niets?

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Plugin

Gelukkig is er dan een plugin die dit allemaal voor je oplost en het implementeren van Google Fonts op je website heel eenvoudig maakt; Google Typography van Eric Alli.

googletypography plugin

De plugin voegt onder het “Weergave”-menu in WordPress een kopje “Typography” toe. Hier vind je vervolgens alle instellingen en kun je Google Fonts toevoegen zonder daarvoor HTML of CSS te bewerken. Ideaal!

Download de plugin hier.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie