WPLounge
Home » WordPress Plugins » Alle plugins deactiveren in WordPress

Alle plugins deactiveren in WordPress

Alle plugins deactiveren in WordPress

Soms gaat er iets mis op een WordPress-website. Zo kunnen bepaalde plugins met elkaar conflicteren na het installeren van een of meerdere updates. Je krijgt dan vaak een internal server error te zien, of gewoon een leeg wit scherm.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De eerste stap bij het oplossen van zo’n fout is vaak het deactiveren van alle WordPress-plugins om te kijken of je website dan weer werkt. Daarna kun je de plugins één voor één weer activeren om te achterhalen welke plugin het conflict veroorzaakt heeft.

Alle WordPress plugins deactiveren in WordPress

Wanneer er een internal server error optreedt of er gaat iets anders fout op je WordPress-website, moet je eerst achterhalen of je nog kunt inloggen in de WordPress-admin. Ga naar jouwwebsite.nl/wp-admin/ om te kijken of je nog kunt inloggen. Als dit nog gewoon werkt, kun je vanuit de WordPress-admin alle plugins deactiveren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Dit doe je door naar Plugins > Geïnstalleerde plugins te gaan. Selecteer nu de checkbox linksboven in je scherm om alle plugins te selecteren, klik vervolgens op de dropdown “Acties” en selecteer “Deactiveren”. Klik dan op “Toepassen” en alle plugins zijn gedeactiveerd. De onderstaande animatie laat zien hoe dit werkt:

Alle plugins deactiveren in WordPress

Alle plugins zijn nu gedeactiveerd. Kijk nu of de error op je WordPress-website verdwenen is en of je WordPress-website weer werkt. Als dat het geval is, activeer de plugins dan één voor één en controleer tussendoor of je WordPress-website weer stopt met werken. Zo kom je er snel achter welke plugin het probleem veroorzaakt.

Alle WordPress plugins deactiveren via FTP

Als je géén toegang meer hebt tot de WordPress admin-omgeving, dan zul je moeten inloggen via FTP. Log in en zoek naar de wp-content folder. In deze map vind je een folder die “plugins” heet. Verander de naam van de plugins-map naar “plugins1” (of een andere naam).

Plugins folder in wp-content
Hernoem de “plugins”-folder en alle plugins worden automatisch gedeactiveerd.

Doordat je de locatie van je WordPress-plugins verandert, kan WordPress de plugins niet meer vinden en zullen ze automatisch gedeactiveerd zijn. Werkt je WordPress-website weer en heb je weer toegang tot de WordPress admin-omgeving? Hernoem de map dan weer naar “plugins” en activeer één voor één alle plugins om te kijken bij welke plugin het fout gaat.

Plugins één voor één deactiveren

Wil je niet alle plugins in één keer deactiveren of heb je al een vermoeden welke plugin de fout veroorzaakt? Open dan de “plugins”-folder en verander de foldernaam van een specifieke plugin om alléén die specifieke plugin te deactiveren.

Beoordeel dit artikel

(4 ratings, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

2 reacties

  • Bedankt Wouter,
    Na uren zoeken omdat we niet meer in ons web konden inloggen, hebben we dankzij je artikel, een laatste plugin ‘Spam Bee’ kunnen hernoemen en dus uitschakelen.
    hopelijk krijgen we van jou nu geen spam;-)

Advertenties

Blijf op de hoogte!

Scroll Up
Skip to content