WPLounge
Error 404
Home » WordPress Plugins » Nooit meer dode URL’s met deze plugin

Nooit meer dode URL’s met deze plugin

Een dode url, daar is Google niet zo’n fan van. Ook bezoekers kunnen er geïrriteerd van raken en dit kan ervoor zorgen dat ze je website al snel verlaten. Als je een grote nieuws-website hebt met veel berichten, blog-posts of afbeeldingen is het lastig om ze regelmatig te controleren op dode links. Een dode link (= een link naar een pagina die niet bestaat) is niet ‘user-friendly’ en dus ook niet SEO vriendelijk.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig biedt WordPress de oplossing doordat iemand deze plugin heeft ontwikkeld die al het werk voor jou doet! Als er een link uitkomt op een 404 pagina krijg je hier keurig een melding van en hij redirect de kapotte link naar een (relevante) werkende pagina. Als jij bijvoorbeeld een typefout hebt gemaakt bij het invoeren van de url zorgt de plugin dat de link automatisch naar de juiste pagina/post gaat, wat de bezoekers & Google erg waarderen!

Broken Link Checker

De plugin heet “Broken Link Checker“. De Broken Link Checker plugin is gratis te downloaden in de WordPress.org plugin directory. Na het installeren heb je tal van mogelijkheden om de plugin in te stellen naar jouw wensen. Als je gebruik maakt van externe afbeeldingen (= een afbeelding op je website plaatsen die ergens anders gehost wordt) is het handig om de ‘afbeeldingen’ ook aan te vinken, zodat je ook een melding krijgt als zo’n afbeelding weg is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Zeker een bericht met een mooie uitgelichte afbeelding moet niet verpest worden doordat de externe website de afbeelding wordt verwijderd! Het is hierom ook aan te raden om afbeeldingen zelf te hosten; geen gezeur met externe bronnen. Dit kan de laadtijd van je website ook ten goede doen, wat goed is voor je WordPress SEO.

Nederlandse vertaling

De plugin is vertaald in het Nederlands, maar er komen vaak nieuwe updates uit. Hierdoor zijn sommige delen nog niet helemaal goed vertaald. Je kunt deze zelf vertalen, maar de tekst is over het algemeen goed te begrijpen. Mocht je vragen hebben over het gebruik van de WordPress plugin, laat dan een reactie achter onder dit artikel. Heb je een vraag over een fout inde plugin, dan kun je het beste contact opnemen met de auteur van de plugin. Je kunt ook een account aanmaken op WordPress.org en daar je vraag stellen op het hulpforum.

Meer SEO tips

Als je ervoor zorgt dat er geen dode URL’s meer op je website te vinden zijn, doe je het SEO technisch goed. Er zijn echter meer factoren die de SEO van je website bepalen. De volgende artikelen helpen je hierbij wellicht!

Beoordeel dit artikel

(Nog geen ratings)

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

Blijf op de hoogte!

Scroll Up
Skip to content