WordPress Lounge
Home / WordPress Handleiding / Menu’s / Wat zijn WordPress-menu’s?

Wat zijn WordPress-menu’s?

In WordPress heb je onder “weergave” een pagina die “Menu’s” heet. Hier kun je zelf menu’s aanmaken en bepalen waar ze komen te staan. Meestal hebben thema’s zogeheten “Menu locaties” waar je een menu kan plaatsen.

Zo heeft WordPress Lounge (deze website) bijvoorbeeld een Hoofdmenu (onder het logo) en een Top Menu (het donkere balkje bovenin onze website).

Waarom menu’s?

Wanneer je pagina’s aanmaakt is het mogelijk om ze een “Volgorde”-nummer te geven. Dit bepaalt in welke volgorde die pagina’s in je menu komen te staan.

Het kan echter ook voorkomen dat je bepaalde pagina’s helemaal niet in je menu wilt weergeven. Wij hebben bijvoorbeeld de pagina “Over WordPress Lounge”. Die willen we niet in ons hoofdmenu weergeven, maar we hebben hem wel een plekje bovenin gegeven.

Het gebruiken van deze (ook wel bekend als) custom menu’s geeft je dus meer controle over welke pagina’s er wel en niet in je menu worden weergegeven. Ook de volgorde hoef je dan niet meer met nummers per pagina in te voeren, maar kan gewoon door middel van de pagina’s naar boven of beneden slepen in je Menu.

De twee locaties van ons thema die "custom menu's" ondersteunen.
De twee locaties van ons thema die “custom menu’s” ondersteunen.

In bovenstaande afbeelding zie je dat het thema waarop WordPress Lounge draait gebruik maakt van twee menu’s; “Primary Menu” en “Secondary Menu“. Wij hebben onze menu’s de namen “Hoofdmenu” en “Top Bar” meegegeven.

Let op! De locaties waar je custom menu’s kunt toevoegen verschilt per thema. Het standaard thema van WordPress heeft een hoofdmenu.

Een van onze menu's in WordPress.
Een van onze menu’s in WordPress.

 

Meteen een menu maken? Lees dan meer op de pagina: Hoe maak je een menu?