WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » CSS (Cascading Style Sheets)

CSS (Cascading Style Sheets)

CSS staat voor Cascading Style Sheets en is de taal waarmee je een website vorm geeft. Zonder CSS verliest een website al zijn opmaak. Om je een idee te geven van hoe belangrijk CSS voor veel websites is, heb ik een screenshot gemaakt van WordPress Lounge zonder CSS.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Zonder CSS
Deze website zonder CSS (klik voor groter).

Zoals je ziet blijft er van onze layout weinig meer over wanneer we CSS tijdelijk uitschakelen.

Ieder WordPress-thema beschikt over een CSS-bestand, vaak zelfs over meerdere. Meestal heet dit bestand style.css, maar het kan ook een andere naam hebben. In het CSS-bestand kun je zaken aanpassen die betrekking hebben op de opmaak van je website. Denk hierbij aan de kleur van bepaalde stukken tekst.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

CSS, wat kun je ermee?

Wanneer je wat CSS-kennis opdoet, zul je ook begrijpen dat bepaalde zaken heel makkelijk aan te passen zijn in WordPress. Je zult hiervoor wel moeten weten wat je doet.

Je kunt met CSS-kennis bijvoorbeeld heel gemakkelijk de kleur, het lettertype of zelfs de breedte of hoogte van bepaalde elementen op je website aanpassen.