WPLounge
Home » WordPress SEO » “Nofollow” in een WordPress-menu

“Nofollow” in een WordPress-menu

Wil je een specifiek menu-item van je “custom menu” niet door Google laten volgen? Dat kan, dankzij de “Link Relatie”-optie.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zoals op bovenstaande afbeelding te zien heb ik een optie aan de “items” van mijn WordPress Menu’s toegevoegd; Link Relatie (XFN).

Dit doe je door rechts bovenin op “Scherminstellingen” te klikken. Je krijgt dan een aantal zaken die je kan aanvinken. Je hebt “Link Relatie (XFN)” nodig onder het kopje “Geavanceerde menu eigenschappen tonen“.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Vervolgens wordt de “Link Relatie”-optie aan al je menu-items toegevoegd. Daar hoef je alleen nog “nofollow” in te vullen.

Waarom “nofollow”?

Soms wil je dat Google de PageRank van je pagina niet doorgeeft aan de minder belangrijke pagina’s waar je naartoe linkt. In dat geval is het nuttig om deze links een “nofollow” mee te geven. Dit hebben wij bijvoorbeeld gedaan met de pagina’s die je in het kleine balkje bovenin onze website ziet.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners