WPLounge

“Nofollow” in een WordPress-menu

Wil je een specifiek menu-item van je “custom menu” niet door Google laten volgen? Dat kan, dankzij de “Link Relatie”-optie.

Zoals op bovenstaande afbeelding te zien heb ik een optie aan de “items” van mijn WordPress Menu’s toegevoegd; Link Relatie (XFN).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Dit doe je door rechts bovenin op “Scherminstellingen” te klikken. Je krijgt dan een aantal zaken die je kan aanvinken. Je hebt “Link Relatie (XFN)” nodig onder het kopje “Geavanceerde menu eigenschappen tonen“.

Vervolgens wordt de “Link Relatie”-optie aan al je menu-items toegevoegd. Daar hoef je alleen nog “nofollow” in te vullen.

Waarom “nofollow”?

Soms wil je dat Google de PageRank van je pagina niet doorgeeft aan de minder belangrijke pagina’s waar je naartoe linkt. In dat geval is het nuttig om deze links een “nofollow” mee te geven. Dit hebben wij bijvoorbeeld gedaan met de pagina’s die je in het kleine balkje bovenin onze website ziet.

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

Reageer