WPLounge
Home » WordPress SEO » Je foto naast zoekresultaten in Google

Je foto naast zoekresultaten in Google

Je ziet steeds vaker dat er foto’s worden weergegeven naast zoekresultaten in Google. Dit heet “Google Authorship” en is een belangrijk onderdeel geworden van SEO (zoekmachine-optimalisatie).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Let op! De informatie in dit artikel is inmiddels achterhaald.
Google heeft deze functie inmiddels verwijderd. Er worden geen foto’s meer weergegeven naast de zoekresultaten.

Google Authorship

Google Authorship houdt in dat je je Google Plus-profiel koppelt aan door jou geschreven content. Dit doe je door een link naar je Google Plus-profiel op je website te plaatsen én door een link naar je website op je Google Plus-profiel te plaatsen. Zodra je dat gedaan hebt wordt het “Authorship” na een tijd geactiveerd. Hiervoor moet ook je profielfoto op Google Plus aan bepaalde eisen voldoen. Google zegt zelf dat je een profielfoto nodig hebt met een “recognizable headshot”. Oftewel, je hoofd moet goed zichtbaar zijn!

Chris Coyier van CSS-tricks heeft zijn Google Plus-profiel gekoppeld aan zijn website.
Ook Chris Coyier van CSS-tricks heeft zijn Google Plus-profiel gekoppeld aan zijn website.

WordPress-website en Google Authorship

Wanneer je je WordPress-website in orde wilt maken voor Google Authorship, zijn er meerdere plugins die je hierbij kunnen helpen. Later in dit artikel vertel ik meer over plugins die je kunt gebruiken voor Google Authorship. Eerst vertel ik hoe je het doet zonder plugin. Deze manier kun je ook gebruiken voor websites die niet op WordPress draaien.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Je linkt je pagina aan je Google Plus-profiel doe je door het volgende stukje HTML-code aan een door jou geschreven pagina toe te voegen. Dit doe je in de <head>-sectie van je pagina.

<link rel="author" href="https://plus.google.com/115818188264001472780"/>

De URL hierboven vervang je uiteraard door de URL naar je eigen Google Plus-profiel.

Vervolgens geef je op Google Plus aan dat jij een “bijdrager” bent aan de website waarop je Authorship wilt activeren. Dit doe je door je profiel te bewerken. Vervolgens ga je naar “Links” en voeg je een nieuwe link toe. Dit kan gewoon de “root” zijn van het domein waarop je je artikelen plaatst. In mijn voorbeeld is dat dus www.wplounge.nl.

Zodra je dit hebt gedaan zullen de artikelen door Google herkend worden als artikelen die door jou geschreven zijn. Het kan nog steeds even duren voordat je foto in de zoekresultaten verschijnt. Is dit na een paar weken nog steeds niet gelukt? Dan raad ik je aan om te controleren of je profielfoto van Google Plus aan de eisen voldoet. Is je gezicht goed zichtbaar?

Plugins voor Authorship

Zelf gebruik ik voor Google Authorship die WordPress SEO-plugin van Yoast. Zodra je deze hebt geïnstalleerd, komt er bij je profiel in WordPress een nieuw veld dat je kunt invullen; de URL van je Google Plus-profiel. De plugin voegt dan automatisch de HTML-code die hierboven staat aan alle (door jou geschreven) pagina’s toe. Je hoeft dan zelf alleen nog de koppeling te maken vanaf je Google Plus-profiel (zoals ook hierboven beschreven).

De WordPress SEO-plugin is niet de enige plugin. Er zijn ook plugins speciaal voor Google Authorship. Wanneer je de WordPress SEO-plugin gebruikt zou ik die gewoon gebruiken, het is niet goed om te veel plugins op je website te draaien. Echter, wanneer je de plugin van Yoast niet gebruikt kun je voor de Google Plus-koppeling de plugin Google Plus Authorship gebruiken.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties