WPLounge
Beste pricing table plugins wordpress
Home » WordPress Algemeen » De beste pricing table plugins voor WordPress: onze top 5

De beste pricing table plugins voor WordPress: onze top 5

Vandaag gaan we het hebben over pricing table plugins voor WordPress. Bij het afnemen van een bepaalde dienst of abonnement, kom je online vaak in aanraking met prijstabellen. Op deze manier kun je effectief naast elkaar alle kenmerken tonen, zodat de potentiële klant in één oogopslag de verschillen tussen alle pakketten voor zich heeft. Op die manier kun je je klanten helpen om tot een weloverwogen aankoopbeslissing te komen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Prijstabellen kunnen daarnaast ook een handig overzicht geven voor wanneer je een WordPress vergelijkingswebsite wilt maken.

Wat is ervoor nodig om op je WordPress website (of WooCommerce webshop) die ene mooie prijstabel te verwerken, die jij al in je voorstelling hebt? Ben jij een CSS-guru en programmeer je die pricing table zo uit je mouw? Zo niet, lees dan verder: dit zijn de vijf beste pricing table plugins van 2022!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Beste pricing table plugins wordpress
Coderen? Plugin installeren? Hoe maak je de mooiste pricing tables in WordPress?

1. Go Pricing

Go Pricing WordPress plugin voorbeeldtabel

Go Pricing is een frisse en veelzijdige plugin voor WordPress pricing tables. Je kunt kiezen uit een reeks templates voor je prijstabel. Je hebt maar liefst meer dan 150 verschillende sjablonen om uit te kiezen.

Go Pricing is ideaal als je pricing tables wilt maken, waarbij er geen codeerwerk aan te pas moet komen. Je hebt nog wél de mogelijkheid om extra CSS toe te voegen aan je prijstabellen. Andere opvallende kenmerken van de Go Pricing plugin zijn 650 Google-lettertypen, 2.000 pictogrammen, 250 pricing table templates, diverse media-opties, allerlei button stijlen, onbeperkte kleuropties. En alles in een gebruiksvriendelijk dashboard.

Per plugin zetten we nog een reeks voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

 • Rijk aan functies met uitgebreide aanpassingsopties – geen codering vereist.
 • Compatibel met populaire paginabuilders zoals Elementor, WPBakery, Divi en Beaver Builder.
 • Een live preview functie om te zien hoe je prijstabellen er uiteindelijk uit gaan zien.
 • Een animatie-functie voor de pricing tables om je tabellen een extraatje mee te geven of meer op te laten vallen.

Nadelen

 • De support laat soms te wensen over, wat betreft de reactietijd, volgens sommige gebruikers van de plugin. Echter heb je weinig support nodig, omdat het een zeer gebruiksvriendelijke plugin is.
 • Je hebt geen optie om sjablonen te downloaden en te importeren, tenzij je een extra support abonnement hebt afgenomen.

Prijs: eenmalig $27 op Envato Market
⫸ Meer informatie

Tip: bespaar de moeite om voor een gratis plugin te kiezen. Deze bieden doorgaans onvoldoende functionaliteiten. Dus bekijk op je gemak alle voorbeelden, live previews en recensies en maak je keuze. Het gaat bij alle 5 plugins, die wij behandelen, om éénmalige betalingen, tenzij je gebruik wilt maken van een langdurige support optie.

2. ARPRice

Een voorbeeld prijstabel van de ARPrice plugin voor WordPress

ARPrice biedt meer dan 300 sjablonen, onbeperkte kleuropties, meer dan 3000 pictogrammen en 900 Google Lettertypen. Je hebt alle tools in handen die je nodig hebt om een aangepaste, aantrekkelijke prijstabel te maken. De plugin heeft ook de mogelijkheid om te schakelen tussen maandelijkse en jaarlijkse prijzen, aangepaste linten toe te voegen en een achtergrondafbeelding op elke kolom weer te geven.

Net als met Go Pricing, kun je met ARPrice opvallende animatie-effecten maken en PayPal-knoppen zoals “Koop nu” toevoegen om je pricing table conversietechnisch beter te laten presteren.

Voordelen

 • Compatibel met alle bekende pagebuilders, waaronder Gutenberg.
 • Bevat een wisselknop voor de prijzen.
 • Een visuele editor met een drag & drop functie, zodat je live de wijzigingen in je prijstabel kunt zien.
 • Onbeperkte kleuropties, rijen en kolommen.

Nadelen

 • Sommige gebruikers hebben fouten gemeld bij het aanpassen van de CSS. Echter zijn we nu dermate veel updates verder, dat dergelijke problemen verholpen zijn.

Prijs: eenmalig $27 op Envato Market
⫸ Meer informatie

3. CSS3 Responsive WordPress Compare Pricing Tables (keuze van de redactie)

Een ware topper, de CSS3 Responsive pricing table plugin

De CSS3 Responsive WordPress Compare plugin wordt geleverd met 2 tabelstijlen en 20 kleurversies. Het biedt een krachtig optiepaneel en tal van functies om moderne prijstabellen voor je (product)pakketten te maken, zoals pop-ups voor actieve kolommen, zweefanimaties en linten. De plugin is intuïtief en gebruiksvriendelijk, dus kun je binnen enkele minuten een prijstabel af hebben. Gratis updates en lifetime support. Dit is onze keuze. Zelf gebruiken wij deze plugin ook, omdat hij lekker compact is doet wat een vergelijkingstabel moet doen!

Voordelen

 • De mogelijkheid om een kolom te “markeren” om deze te laten opvallen en een aangepast lettertype voor de tabel te kiezen.
 • Lichtgewicht plugin, werkt niet vertragend voor je website.
 • Met de live-editor kun je je wijzigingen realtime zien.
 • Onbeperkt aantal tabellen, kolommen en rijen.

Nadelen

 • Wordt geleverd met slechts twee tafelstijlen en 20 kleuropties. Wanneer je door de sjablonen bladert, zie je echter dat er genoeg is om uit te kiezen. Daarnaast: met een kleine CSS aanpassing kun je alles aanpassen waar je van droomt.
 • Complexe aanpassingen moeten worden gedaan via CSS.
 • Niet dermate “drag & drop” als sommige andere plugins. Een vrij ouderwets dashboard. Maar eenmaal gewend, prima.

Prijs: eenmalig $27 op Envato Market
⫸ Meer informatie

4. Easy Pricing Tables

Gemakkelijk pricing tables ontwerpen met de Easy Pricing Tables plugin

Easy Pricing heeft 10 verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kun je ook nog eens 9 elementen snel en gemakkelijk aanpassen: de titel, tekst, prijs, knop, pictogrammen, afbeelding, video, HTML en shortcode. Je kunt ook zaken toevoegen zoals linten en animatie effecten. De builder werkt prettig, geen codeerwerk benodigd dus!

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk dashboard met mooie sjablonen.
 • Dankzij de rich media-ondersteuning kun je video’s en afbeeldingen toevoegen aan de prijstabel.
 • Mogelijkheid om zweefeffecten toe te voegen en een voorbeeld van de tabel te bekijken terwijl je deze bewerkt.

Nadelen

 • Niet compatibel met alle pagebuilders.
 • Relatief beperkt aantal kleurkeuzes.

Prijs: eenmalig $20 op Envato Market
⫸ Meer informatie

5. CSS3 Vertical Web Pricing Tables

Originele designs voor je prijstabellen? Bekijk dan de CSS3 Vertical Web Pricing Tables plugin

CSS3 Vertical Web Pricing Tables is een plugin voor WordPress op basis van pure CSS3 waarmee je prijstabellen van hoge kwaliteit voor je site kunt maken.

De plugin biedt je verschillende lay-outs voor de pricing tables die zijn gebaseerd op rijen in plaats van traditionele kolommen. Je krijgt ook 10 vooraf gedefinieerde kleurenschema’s, vloeiende CSS3-animaties en andere aanpassingsopties.

Voordelen

 • De originele verticale lay-out zal je prijstabel zeker onderscheiden!
 • Onbeperkt aantal tabellen en rijen.

Nadelen

 • Beperkte kleuraanpassingsopties.
 • Geen goede responsive werking voor mobiele gebruikers (zwaar wegend punt, helaas…)

Prijs: eenmalig $20 op Envato Market
⫸ Meer informatie

Welke wordt het?

Ben je actief op zoek naar een (nieuwe) prijstabel voor je website? Dan is het misschien tijd om een pricing table plugin aan te schaffen. Wij hebben ons best gedaan om een top 5 selectie voor je te presenteren, waarvan elke plugin weliswaar voor- en nadelen heeft; maar deze lijst zal je hopelijk helpen om tot je keuze te komen. Afhankelijk van de toepassing…

Zo is de CSS3 Responsive WordPress Compare plugin uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hostingvergelijking. Compacte tabellen, zeer functioneel. Wél loop je hier mogelijk tegen een iewat ouderwets dashboard aan, even wennen dus. De andere, bijvoorbeeld Go Pricing, is zeer gebruiksvriendelijk… De klus is dan zo geklaard. Wil je iets echt origineels, dan kun je de CSS3 Vertical Web Pricing Tables plugin overwegen. Echter blijkt deze niet zo mobiel-vriendelijk te zijn.

Heb je vragen of ondersteuning nodig bij de inrichting van je website? Dan kun je altijd bij ons terecht. Succes!

Reageer