WPLounge
WooCommerce
Home » WooCommerce » WooCommerce als affiliate webshop

WooCommerce als affiliate webshop

WooCommerce is een geweldige plugin waarmee je WordPress als webshop kunt gebruiken. Met een paar extra plugins integreer je ook betaalmogelijkheden als iDeal. Hierover hebben we al eerder geschreven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Affiliate webshop met WooCommerce

Je kunt WooCommerce ook gebruiken als “affiliate” webshop. Zo kun je instellen dat de “Bestel”-knop van een bepaald product doorverwijst naar een externe website en/of een affiliate link. Ideaal dus voor affiliates die hun bezoekers een webshop-gevoel willen geven.

Affiliate marketing

Eerder schreven we al een artikel over affiliate marketing met een van de grootste Nederlandse affiliatenetwerken (Daisycon). De links naar producten en/of aanbiedingen die je met campagnes van Daisycon genereert kun je ook gebruiken in je WooCommerce-webshop. Daarvoor moet je wel eerst je website nog even aanmelden bij Daisycon.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe stel je het in?

Je kunt dit makkelijk instellen door bij het aanmaken van een product te kiezen voor “External/Affiliate product” als Product Type. Zie hiervoor ook de afbeelding hier onder.

woocommerce-affiliate

Vervolgens kun je onder Product Data de “Externe URL” naar het product invullen. Dit zou natuurlijk de “affiliate URL” moeten zijn die je van (bijvoorbeeld) Daisycon krijgt.

Op deze manier bied je dus producten van anderen aan in je WooCommerce-webshop, en worden bezoekers wanneer ze op de Bestel-knop klikken doorverwezen naar de website waar ze het daadwerkelijk kunnen bestellen. Jij krijgt vervolgens jouw deel van die verkoop (een percentage óf een vaste commissie).

Nadelen

Natuurlijk moet je eerst goed nadenken voordat je WooCommerce op deze manier gaat inzetten. Wil je wel dat je affiliate-website eruit komt te zien als een webwinkel? Niet alle bezoekers zullen het je in dank afnemen, en ook kan men producten niet aan het “Winkelwagentje” toevoegen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

  • Hallo wouter,

    Interessant artikel. Ik ben al sinds tijden opzoek naar een wordpress systeem die datafeeds kan inladen. Ik ben nu zelf aan het uitvogelen met wordpress + shopperpress theme. Deze heeft soortgelijke functies. Alleen ook hier heb ik het nog niet voor elkaar ekregen om automatisch alle producten een affiliate link te gven. Dit moet -net als bij woocommerce- handmatig gedaan worden.

    Helaas is dit niet ideaal als je 1000 producten importeerd. Is het met woocommerce mogelijk om automatisch afiliate links toe te voegen aan de producyen dat jij weet?

    Op dit moment gebruik ik voor datafeeds joomla. Dit systeem werkt ipc goed.

    Alvast bedankt.