WPLounge
WooCommerce 2.0
Home » WooCommerce » WooCommerce 2.0 uitgebracht

WooCommerce 2.0 uitgebracht

Ja! Eindelijk! WooCommerce – hét webshop systeem voor WordPress – heeft een nieuwe update gekregen: WooCommerce 2.0. Hij is nog maar net uit, maar we hebben alvast de vetste nieuwe functies voor je op een rijtje gezet. Zie ook onze WooCommerce handleiding.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is WooCommerce?

Voordat we beginnen leg ik nog het een en ander uit. WooCommerce is – zoals ik al zei – hét webshop systeem voor WordPress. Met veel plugins, WooCommerce themes en uitbreidingen kun je een serieuze shop maken. Het verschil met systemen als Magento ligt hem in de gebruiksvriendelijkheid: iedereen kan overweg met WordPress, maar niet iedereen kan overweg met Magento. Een webshop maken was nog nooit zo makkelijk!

Update: WooCommerce 2.1 is inmiddels verkrijgbaar. WooCommerce 2.1 heeft veel nieuwe functies in vergelijking tot WooCommerce 2.o en het gaat dan vooral om toevoegingen op functies die er zijn sinds de WooCommerce 2.0 update. Een volledige lijst van nieuwe functies in WooCommerce 2.1 vind je in de changelog van de WooCommerce WordPress plugin.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WooCommerce

WooCommerce 2.0: wat is er nieuw?

WooCommerce is de tweede grote update die WooCommerce heeft gehad en er zijn vanzelfsprekend veel nieuwe functies toegevoegd. WooCommerce is veiliger, ziet er mooier uit en het is vanaf update 2.0 makkelijker om je voorraad te beheren. In dit licht ik een aantal van deze functies toe, maar ik noem niet alle nieuwe functies die ze voor WooCommerce 2.0 hebben gemaakt.

Verbeterde veiligheid

Het WooCommerce-team heeft veel code herschreven en veiliger gemaakt. Er zijn externe partijen langs geweest die mee hebben geholpen met de veiligheid en ze zijn er van overtuigd dat het nu nauwelijks veiliger kan. Natuurlijk is niets waterdicht en blijven ze WooCommerce veiliger maken met elke update die ze doen.

Redesign

Het kon haast niet, maar ze hebben het echt voor elkaar gekregen: het is allemaal nog overzichtelijker geworden. Nog makkelijker kun je de instellingen wijzigen per product, waardoor het nog simpeler is geworden om je webshop op te bouwen! In WooCommerce 2.1 hebben ze de rapporten pagina ook verbeterd, waardoor je veel gedetailleerder kunt zien welke producten goed scoren en welke producten het minder goed doen.

Verbeterd voorraadbeheer

Het WooCommerce team heeft de feedback erg serieus genomen en daardoor hebben ze het voorraadbeheer verbeterd. Een van de nieuwe functies is het feit dat er nu rekening wordt gehouden met geannuleerde bestellingen, iets wat er nog niet was.

WordPress Webshop

E-mail templates makkelijker bewerken

Het is makkelijker geworden om de e-mail templates te veranderen. Waar je voorheen de broncode in moest, kun je nu via een overzichtelijk paneel alles wijzigen wat je maar wilt. Het is zelfs mogelijk om een download link toe te voegen aan een E-mail template. Je kunt bezoekers nu een cadeau geven wanneer hij/zij een bestelling plaatst!

‘Live’ AJAX feedback bij een formulier

Je kent het wel: als je een wachtwoord invoert en je gaat naar het volgende veld en er komt een vinkje achter te staan. Dit heeft WooCommerce nu ook, een handig maar simpel dingetje. Dit is goed voor de conversie van je pagina omdat je bezoekers het idee geeft dat ze iets goeds hebben gedaan. Het stimuleert het brein en geeft de bezoeker een goed gevoel. Kortom: handig!

Beter product rating systeem

De product ratings worden beter opgeslagen waardoor ze ook beter tevoorschijn kunnen worden gehaald. De sterren kunnen nu ook op (bijv.) categorie pagina’s worden getoond onder het product, iets wat voorheen nog niet kon.

PrettyPhoto automatisch bij elke afbeelding

Iets wat je voorheen zelf moest doen (nieuwe plugin installeren), hebben ze nu voor je gedaan. Als je op een productfoto klikt komt er een schitterende popup tevoorschijn met de grote versie van de productfoto.

En nog veel en veel meer…

Natuurlijk is er te veel om op te noemen, maar wij zijn razend enthousiast en gaan snel aan de slag met WooCommerce 2.0!

Meer over WooCommerce

Wil je meer lezen over WooCommerce en wil je op de hoogte blijven van de laatste veranderingen? Like dan onze Facebook pagina of volg ons op Twitter. De onderstaande artikelen zijn dan waarschijnlijk ook interessant voor jou:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • abientot is een classipress site, die het na 6 maanden al leuk doet. Kan ik ook woocommerce aan de site koppelen om een aantal artikelen te verkopen?