WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress. WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een enorme community en veel meer dan alleen een enkele plugin. WooCommerce is één van de meest populaire webshop systemen en wereldwijd miljoenen keren gedownload.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.


WooCommerce

Oorsprong

Het verhaal van WooCommerce begint in 2007, wanneer drie WordPress enthousiastelingen elkaar via een forum ontmoeten. Ze geven aan dat ze WordPress erg leuk vinden en dat ze er toekomst in zien. Samen besluiten ze een webshop systeem te ontwikkelen, dat je als plugin kunt installeren op een bestaande WordPress website. De webshop plugin WooCommerce werd toen in 2011 geboren. Samen richten ze een bedrijf op: WooThemes.

WooThemes sloot zich in 2015 aan bij Automattic, het bedrijf achter WordPress.com en de bekende JetPack plugin.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

woothemes

Themes & Plugins

WooCommerce is gratis te downloaden als plugin in de WordPress.org plugin directory en je kunt prima een simpele webshop opzetten zonder dat je ook maar ergens voor hoeft te betalen. Wil je echter iets serieuzer aan de slag? Dan helpt het om premium themes en plugins aan te schaffen.

WooCommerce plugins

Automattic heeft veel WooCommerce themes en plugins gemaakt: themes en plugins die speciaal voor WooCommerce zijn ontwikkeld. Ze voegen niets toe op een website zonder WooCommerce. Denk bijvoorbeeld aan een plugin die een nieuwsbrief aanmeldingsformulier toevoegt aan de bestelling bevestigen pagina. Heb je geen WooCommerce, dan is deze plugin helemaal nutteloos. Zo’n plugin noemen we dus een WooCommerce plugin.

WordPress Webshop

WooCommerce themes

Er zijn een groot aantal gratis WooCommerce themes beschikbaar, maar als je serieuzer aan de slag wilt kun je beter voor een premium theme kiezen. WooThemes heeft veel premium themes ontwikkeld, maar ook op Themeforest zijn veel premium WooCommerce themes te vinden. Niet elk standaard WordPress theme is geschikt voor een WooCommerce website: zoek een theme dat WooCommerce compatible is.

Gebruiksvriendelijkheid & SEO

WordPress staat bekend als een erg gebruiksvriendelijk CMS en met deze gedachte hebben ze WooCommerce ontwikkeld. Men is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van WooCommerce, door de vele plugins die je gemakkelijk kunt installeren. Het zit ook goed qua SEO: Yoast heeft een plugin gemaakt die je ook goed kunt gebruiken voor WooCommerce websites.

Meer lezen over WooCommerce

Meest gestelde vragen samengevat

👻 Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress die wereldwijd miljoenen keren gedownload is.

🧐 Is mijn huidige thema compatibel met WooCommerce?

Dat is afhankelijk van het theme. Niet elke standaard WordPress theme is geschikt voor een WooCommerce website. Via Themeforest kun je veel premium WooCommerce themes vinden die compatibel zijn.

👌 Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid en SEO?

WooCommerce is ontwikkeld met gebruiksvriendelijkheid in gedachte. Door de vele plugins en de goede SEO, door de Yoast plugin, is men heel tevreden over WooCommerce.