WordPress Lounge

ThemeForest

ThemeForest is een begrip dat je vast wel eens gezien hebt als je al een tijdje met WordPress bezig bent. ThemeForest is een website met maar liefst 14 duizend themes die jij kunt gebruiken voor je website. Het zijn themes voor verschillende CMS systemen, zoals WordPress, Joomla! en Drupal.

ThemeForest

Envato

ThemeForest is eigendom van Envato. Envato is een Australisch bedrijf dat veel online platformen beheert. Het zijn populaire platformen die veel worden gebruikt door webmasters. Er zijn twee platformen erg populair bij WordPress gebruikers: ThemeForest en CodeCanyon. CodeCanyon is een soort ThemeForest, maar dan voor plugins en stukken code. WordPress plugins zijn erg populair op CodeCanyon, net als de WordPress themes op ThemeForest.

WordPress items

ThemeForest heeft een groot aantal WordPress themes beschikbaar. Het zijn allemaal premium WordPress themes, ontwikkeld door ontwikkelaars verspreid over de hele wereld. Ze leveren elk hun eigen support en ThemeForest heeft strenge richtlijnen, waardoor de kans klein is dat je met een theme eindigt dat niet werkt.

ThemeForest heeft ook een groot aanbod BuddyPress en WooCommerce themes. Deze themes zijn vaak iets duurder ($ 55 – $ 60) dan normale WordPress themes ($ 35 – $ 55)

Meer over WordPress themes: