WPLounge
Arch Wordpress thema
Home » WordPress Themes » Thema uitgelicht » Uniek full-screen clean WordPress thema

Uniek full-screen clean WordPress thema

Even een WordPress thema uitlichten, want deze moet je gewoon gezien hebben… Arch! Een bijzonder, full-screen, origineel WordPress thema dat al jaren populair is in de WordPress community.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Update 2019: dit thema is inmiddels niet meer te koop.

Het WordPress thema kost $ 45 en heeft een uigebreid theme-options paneel waar je gemakkelijk kleuren en layout instellingen kan aanpassen. Verder werkt het thema gewoon met alle nieuwe WordPress functies van WordPress 3.5 tot en met WordPress 4.5.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bijzonderheden van Arch

Maar… Wat is er zo speciaal aan dit full-screen WordPress thema? Om maar ergens te beginnen: het ziet er erg strak uit. Het maakt gebruik van strakke kleuren en met zwart-wit achtergrondafbeeldingen versterk je het contrast. Hierdoor kun je extra de nadruk leggen op bepaalde zaken, zoals een zin of een woord. Opvallend aan dit thema is de full-screen slider.

Full-screen slider

De slider is anders dan de meeste sliders en laat een indrukwekkende eerste reactie achter op de bezoeker. Als je naar de demo gaat weet je direct waarom we dit thema zo leuk vinden. Je verwacht het niet als bezoeker, de zwart-wit kleurcombinatie met een full-screen slider met felle kleuren zoals oranje of groen.

Arch draait op de laatste versies van WordPress en is geschreven in HTML5 en CSS3. Als je Arch op ThemeForest koopt, krijg je er een demo bestand bij. Dit demo bestand zorgt ervoor dat je website met één druk op de knop gevuld is met demo content. Hierdoor kun je veel makkelijker beslissen welk onderdeel je op welke plek wilt hebben. Zoals ik al aangaf heeft Arch een uitgebreid theme options paneel en is dit full-screen WordPress thema volledig responsive (zie ook: beste responsive WordPress themes), waardoor ook mobiele gebruikers van je website kunnen genieten. Je kunt Arch (net als WordPress) ook zonder blog gebruiken.

Arch is ook child-theme ready, waardoor je zonder problemen wijzigingen in de code kunt aanbrengen. Als Arch wordt geüpdatet, kun jij het theme gewoon updaten zonder dat je wijzigingen verloren gaan. Ook niet onbelangrijk is het feit dat Arch klaar is om vertaald te worden: de .mo en .po bestanden zijn aanwezig.

Pagina templates inbegrepen

Een voorbeeld van een extra toevoeging is de Google Maps pagina. Ook de blog pagina, contact-pagina en vooral de ‘projects’ pagina zien er erg mooi uit.

Genoeg gelezen? Neem zelf een kijkje op de Arch pagina op Themeforest!

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

 • Hoi daar.
  Ik wil een eigen datingsite gaan beginnen. Echter om een site te laten maken kost een fortuin.
  Zelf maken is niet mijn ding en heb ik ook geen verstand van eerlijk gezegd.
  Wat koop ik dan voor pakweg 50 euro bij bv envatomarket en wat kan ik er mee.
  Ik ben echt een leek op dit gebied.
  Moet ik dan alsnog zelf iets maken of is het al een werkend iets wat ik zelf kan aanpassen etc?
  Kunnen jullie mij misschien verder helpen?
  Groetjes Guus.