WPLounge
WordPress
Home » Tutorials » WordPress zonder blog gebruiken

WordPress zonder blog gebruiken

WordPress is een geweldig Content Management Systeem (CMS) geworden. Toch is het zo dat er nog steeds een nadruk ligt op het gebruik van WordPress als systeem voor blogs.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig is WordPress tegenwoordig al lang goed te gebruiken zónder weblog-functie. Dit doe je door een pagina als homepage in te stellen.

Bij een standaard-installatie van WordPress worden de laatste (blog-)berichten getoond op de startpagina van je website, maar met een simpele instelling breng je hier snel verandering in aan.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress zonder blog gebruiken

WordPress zonder blog is gemakkelijk in te stellen. Volg de hier beschreven stappen en je hebt een WordPress-website zonder blog.

Stap 1
Maak een pagina aan en geef deze de naam “Home”.

Stap 2
Ga in WordPress naar “Instellingen > Lezen”.

Stap 3
Kies bij de optie “Startpagina toont:” voor een statische pagina. Selecteer de aangemaakte pagina “Home” als startpagina en laat de “berichtpagina” leeg. Sla deze instellingen vervolgens op en je Home-pagina toont de pagina die we bij stap 1 hebben aangemaakt.

Instellingen voor je WordPress home-pagina.
Instellingen voor je WordPress home-pagina.

Zo kun je WordPress zonder blog gebruiken.

Lees ook:

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

6 reacties

 • Hallo Wouter,

  Of ik ben een prutser die het niet voor elkaar krijgt of je antwoord is er een op een andere vraag. feit is dat ik onder mijn pagina gewoon geen blog-zaken wil hebben staan. Hoe krijg ik dat weg? ik heb versie 3.6.1

  • Hoi Ed,

   Het zou kunnen dat dat “Widgets” zijn. Die vind je in WordPress onder “Weergave > Widgets”.
   Zo niet, wil ik er best even naar kijken; stuur dan even een mail naar [email protected].

   Groet,
   Wouter

 • Hallo Wouter,

  Ik heb eigenlijk een hele praktische vraag die ik door alle handleidingen heen nog steeds niet helder krijg. Is het mogelijk voor een bezoeker om zonder wordpress account toch mijn blog te kunnen volgen en te kunnen reageren?

  Heb namelijk ontzettend enthousiaste kennissen en vriendinnen die het leuk lijken om mijn blog te kunnen volgen en te kunnen reageren. Maar tot nu toe onmogelijk

  Groet,

  Grassiella

  • Hoi Grassiella,

   Ik ben benieuwd of jij al antwoord op jouw vraag, want ik heb dezelfde vraag. Zou je jouw antwoord dan kunnen delen!

 • Beste Wouter,

  Kan het zijn dat het verwijderen van een blog niet mogelijk is in het Twenty Seventeen thema? Ik vind hier ook niet de mogelijkheid om een statische startpagina in te stellen, dat lijkt standaard te zijn? Ik om er ondanks fora checken niet uit..

  Zou heel fijn zijn als je hier bij zou kunnen helpen!

  Met vriendelijke groet,
  Samantha van Os

 • Beste Wouter,

  Als in naar Instellingen – Lezen ga heb ik deze mogelijkheid niet. Het gedeelte startpagina toon ontbreekt bij mij. Kan ik dit ergens anders vinden?