WPLounge
Automatische updates WordPress 3.7
Home » Tutorials » Automatische updates in WordPress 3.7 uitschakelen

Automatische updates in WordPress 3.7 uitschakelen

WordPress 3.7 heeft als grootste vernieuwing de automatische updates voor kleinere versies van WordPress (bijvoorbeeld 3.7 naar 3.7.1.). Niet iedereen wil graag dat zijn WordPress-website automatisch geüpdatet wordt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarom niet automatisch updaten?

Er zijn meerdere redenen voor gebruikers om WordPress niet automatisch te laten updaten. De belangrijkste reden is de compatibiliteit met plugins en/of thema’s. Dit zal voor de ontwikkelaars van WordPress ook de grootste reden zijn geweest om de “major releases” van WordPress niet automatisch te laten updaten (dus bijvoorbeeld niet van 3.7 naar 3.8, maar wel van 3.7 naar 3.7.1.).

Wanneer een update geïnstalleerd wordt kan het dus zijn dat je website stopt met werken. Ook een “internal server error (500)” komt wel eens voor. Daarom wil je altijd eerst een backup maken van je WordPress-website vóórdat de nieuwe versie wordt geïnstalleerd. Wanneer er dan iets fout gaat is het gemakkelijk om te herstellen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bij grote en/of bedrijfskritische WordPress-websites wil je natuurlijk geen enkel risico lopen, en is het dus begrijpelijk dat je automatische updates wilt uitschakelen.

Hoe automatische updates uitschakelen?

Automatische updates in WordPress 3.7 kun je uitschakelen door het volgende stukje code toe te voegen aan je wp-config.php-bestand.

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Wat vind jij?

En jij? Heb je automatische updates uitgeschakeld? Of vertrouw jij er op dat je website gewoon blijft werken?

Vertel het ons door een reactie achter te laten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

5 reacties

 • Ook ik heb bij al mijn WordPress installaties het automatische updaten uitgeschakeld. Om vervolgens pas te updaten als ik dit bij een test omgeving met dezelfde plugins heb getest op de werking. Doormiddel van InfiniteWP hou ik het updaten van vele WordPress installaties overzichtelijk.

 • Liever website niet bereikbaar of 500 error dan heel misschien gehackt worden. En wachten met backuppen tot net voor een update, wat eerder regel is dan uitzondering. Je maakt hem wel maar kun je erop vertrouwen net zoals automatisch updaten.

 • Ik wil handmatig gaan updaten van 3.6.x naar 3.7.x, om dat ook handmatig door te gaan naar 3.8.1. Is het dan zo dat zodra 3.7.x geinstalleerd is, dat er automatisch geupdate wordt naar 3.8.1 zonder dat ik de kans krijg om handmatig de update uit te voeren? Of kan ik de extra regel voor het uitschakelen van de automatische update al toepassen in 3.6.x?

 • Beste Richard,
  Je kunt handmatig updaten naar 3.7. Van WordPress 3.7 naar 3.8 zal er niet automatisch geüpdatet worden omdat het een “major update” is. Automatische updates gelden alleen voor kleinere updates :-).
  Hopelijk beantwoordt dit je vraag.

  Succes!
  Wouter

 • Wouter, kun je mij vertellen hoe ik automatische updates “aan” kan zetten. Voor kleine updates vind ik dat wel handig bij simpele WordPress installaties die alleen voor artikelen gebruikt wordt.
  Ik gebruik daarvoor het thema Twenty Twelve. Hoop dat je wat duidelijkheid kan geven ik kom namelijk alleen verhalen tegen hoe je het uit kan schakelen. Werk met de nieuwste versie van WordPress 4.5.1