WPLounge
Home » Tutorials » Kwaliteit van afbeeldingen in WordPress optimaliseren

Kwaliteit van afbeeldingen in WordPress optimaliseren

Wanneer je een JPG-afbeelding naar WordPress uploadt, zal WordPress deze automatisch opslaan op 90 procent van de kwaliteit van de oorspronkelijke afbeelding.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Meestal zie je het verschil tussen de originele afbeelding en de afbeelding op 90 procent niet, maar als je als fotograaf een portfolio bijhoudt is het wel zo handig als je foto’s gewoon in de juiste kwaliteit verschijnen.

Afbeeldingen op 100% bewaren

Als je niet wilt dat WordPress de kwaliteit van je afbeeldingen aanpast, kun je het volgende stukje code toevoegen aan het functions.php-bestand van je thema.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
add_filter('jpeg_quality', function($arg){return 100;});

 

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • twee vragen
    A./ ik heb een Mac computer (met ‘Pages’ en iPad en iPhone) ik wil bij voorkeur mijn weblog maken op mijn iPad en dan inclusief photo’s en tekst met opmaak in eenkeer opladen naar mijn weblog HOE kan ik dat eenvoudig doen??
    B/ zo nu en dan wil ik mijn weblog ‘editten’ op mijn iPad gaat dat lastig – zelf om tekst te ‘selecteren; in een wat langer tekstblok en dan de reizen of een kleur aan mijn tekst te geven verloopt uiterst stroef is daar een eenvoudiger ongelijkheid??