WPLounge
WordPress Nederlands
Home » Tutorials » WordPress in het Nederlands installeren

WordPress in het Nederlands installeren

Wanneer je WordPress hebt gedownload van de website wordpress.org, krijg je waarschijnlijk de Engelse versie van het Content Management Systeem (CMS). Er zijn gelukkig meerdere manieren om WordPress in het Nederlands te installeren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Installatron

De snelste manier om WordPress in het Nederlands te installeren is waarschijnlijk een automatische installatie met behulp van Installatron. Installatron is een zogeheten “Applications Installer” die je de mogelijkheid geeft om WordPress met een paar klikken te installeren. Op deze manier selecteer je ook heel gemakkelijk automatisch de juiste taal.

Alles over WordPress installeren met Installatron.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress in het Nederlands downloaden

Een andere mogelijkheid, wanneer je – om wat voor reden dan ook – gebonden bent aan een handmatige installatie of wanneer je geen Installatron hebt is het natuurlijk ook een optie om WordPress in het Nederlands te downloaden.

Dit doe je op nl.wordpress.org. Vervolgens installeer je WordPress handmatig zoals je het gewend bent, meer daarover lees je hier: WordPress handmatig installeren.

De taal veranderen bij een bestaande WordPress-website?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je WordPress in het Engels hebt geïnstalleerd. Wanneer je een Nederlandstalige website hebt is het echter beter voor SEO (zoekmachine-optimalisatie) om WordPress in het Nederlands te installeren.

Wanneer je de taal wilt veranderen van een bestaande WordPress-website, lees dan: WordPress taal veranderen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners