WPLounge
WordPress installeren
Home » Tutorials » WordPress installeren; de verschillende manieren

WordPress installeren; de verschillende manieren

WordPress installeren kan op meerdere manieren. Zo is het mogelijk om WordPress draaiend te krijgen met Installatron. Met Installatron installeer je WordPress met één druk op de knop (én in de juiste taal). Daarnaast is het mogelijk WordPress handmatig te installeren. Alles over WordPress installeren lees je op WordPress Lounge.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress installeren met Installatron

WordPress Installeren

Installatron Applications Installer is een bekende toevoeging aan het controlepaneel van je webhosting-provider (zoals DirectAdmin). Wanneer je Installatron opent kom je in een scherm waar je applicaties zoals WordPress, maar ook Joomla, Drupal en Magento kunt installeren. Je hoeft alleen maar de gewenste applicatie te kiezen (in dit geval WordPress) en vervolgens de domeinnaam te selecteren. Sommige WordPress hosting aanbieders installeren WordPress voor je.

Ook is het met Installatron mogelijk om WordPress meteen in de juiste taal te installeren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het kan zijn dat jouw webhosting-provider een ander controlepaneel gebruikt, zoals Plesk of cPanel. Vaak hebben deze ook een “Applications Installer” beschikbaar. Die ziet er dan iets anders uit dan Installatron, maar werkt eigenlijk hetzelde.

Meer over WordPress Installeren met Installatron →

WordPress handmatig installeren

De iets moeilijkere manier is het handmatig installeren van WordPress. Bij deze methode maak je een MySQL-database aan in het controlepaneel van je webhosting-provider en upload je vervolgens alle bestanden van WordPress. In het  wp-config.php bestand vul je vervolgens de naam, gebruikersnaam en het wachtwoord van de MySQL-database in. WordPress zal je database dan automatisch herkennen en gebruiken om berichten en pagina’s op te slaan.

Meer over WordPress handmatig installeren →

WordPress installeren? Houd rekening met..

WordPress installeren is dus helemaal niet moeilijk. Wel zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kan houden wanneer je WordPress installeert.

Zo is het in verband met veiligheid goed om je beheerders-account niet de gebruikersnaam “admin” te laten gebruiken (meer info). Ook is het belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen en regelmatig backups te maken van je WordPress-website. Dat laatste kan óók met Installatron.

Nog een tip voor bij het WordPress installeren: gebruik niet “wp_” als database “table prefix”; je kunt dit instellen wanneer je WordPress gaat installeren.

Zoals je ziet is WordPress installeren niet moeilijk (daar staat WordPress dan ook om bekend). Als je tóch tegen problemen aanloopt bij het installeren, stel dan hieronder je vraag en wij zullen proberen je te helpen!

Roger.Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Reageer

Partners

de snelste en beste wordpress webhosting