WPLounge
Home / WordPress Handleiding / WordPress instellingen / WordPress site uit Google halen

WordPress site uit Google halen

Het kan voorkomen dat je niet wilt dat Google je website indexeert, want dan kunnen er mensen op je website komen. Het kan ook zijn dat je nog bezig bent met de ontwikkeling van je website en dus niet wilt dat Google een verkeerde eerste indruk krijgt… Genoeg reden om je website niet in Google te willen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Niet alleen Google, maar ook andere zoekmachines (zoals Yahoo!) moeten gehoor geven aan het verzoek. Er is dus geen aan- en uit knop, maar je kunt met deze WordPress instelling wel een heel eind komen.

Zoekmachines blokkeren WordPress
Zoekmachines blokkeren op je WordPress-website

“Instellingen” –> “Lezen” –> Zoekmachine zichtbaarheid”

Navigeer jezelf via “Instellingen” aan de linkerkant van je WordPress admin paneel naar “Lezen” en zoek dan het kopje “Zoekmachine zichtbaarheid”. Hier zie je de optie staan die de zoekmachines zal vertellen dat je (nog) niet geïndexeerd wilt worden. Maar: zoals WordPress zelf ook al aangeeft: “Het is aan de zoekmachines of ze gehoor geven aan dit verzoek”.

De werkelijkheid

In de werkelijkheid werkt deze functie erg goed. We hebben hem zelf vaak genoeg gebruikt (bij andere websites) en het heeft altijd prima gewerkt. Het kan even duren voordat je website uit Google is, maar uit eindelijk werkt het wel.

Nadeel…

Elk voordeel heeft z’n nadeel: ook deze instelling. Wanneer je hebt ingesteld dat je niet geindexeerd wilt worden en Google heeft dit gezien, kan het een tijdje duren voordat Google je website weer opneemt in haar zoekresultaten, zelfs wanneer je hem weer uit hebt gezet kan het weken, zo niet maanden duren voordat je weer zichtbaar bent in Google.