WPLounge
WordPress Themes
Home » WordPress Themes » 10 beste WordPress themes 2021

10 beste WordPress themes 2021

Als je een nieuwe WordPress website wilt beginnen is het altijd lastig om te kiezen tussen de honderden beschikbare themes. Veel premium themes bevatten al een aantal plugins om zelf je pagina’s vorm te geven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

We hebben de beste 10 premium themes uitgezocht waarmee je in 2021 een professionele website kan bouwen, zonder daar te veel voor te betalen. De themes die we bekijken zijn voor zeer uiteenlopende websites te gebruiken. Wat alle themes gemeen hebben is dat ze geschikt zijn voor het gebruik met WooCommerce, maar ook zeer geschikt zijn voor andere doeleinden.

Avada theme

Avada is een multifunctioneel WordPress theme dat kan worden gebruikt om WordPress websites van elke niche te maken. Het Avada theme is een compleet pakket met ontwerp en premiumfuncties om een moderne en efficiënte website te maken. Bovendien is het theme makkelijk in gebruik, het is niet nodig om een expert in te huren of om code aan te passen. Het enige wat je hoeft te doen, is het theme te installeren en beginnen met het maken van de website.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Avada Theme

Er is keuze uit 74 demo’s die je vervolgens kan aanpassen met de meegeleverde Fusion pagebuilder. Deze ‘drag and drop’ pagebuilder biedt intuïtieve opties voor het maken van pagina’s, zodat je je eigen pagina’s kan ontwerpen. Het bevat ook een shortcode generator om het bewerken en opbouwen van content makkelijker te maken.

Prijs: $60 | Meer info

BRNDLE

  • Mooi
  • Krachtig
  • Volledig aan te passen naar jouw stijl

BRNDLE biedt je de optie om de gehele verzameling thema’s voor blog, community of e-commerce te downloaden. Met deze multifunctionele WordPress-thema’s met diverse lay-out opties, uitgebreide thema-opties en drag & drop pagebuilders kun je je website al in enkele minuten een nieuwe look & feel geven.

BRNDLE themes

Wil je alle premium WordPress-thema’s in een keer downloaden, dan kost dat je $199. Daarbij kreeg je een zogeheten Lifetime Single WordPress-licentie met toegang tot alle BRNDLE thema’s én alles wat in de toekomst zal worden toegevoegd. Ben je geïnteresseerd in één enkele template, dan is de prijs vergelijkbaar met de meeste andere premium aanbieders.

Prijs: variërend | Meer info

BeTheme

BeTheme is één van de meest succesvolle WordPress thema’s die op de huidige markt beschikbaar is. Het thema is ontwikkeld door MuffinGroup en is meer dan 200.000 keer verkocht. Met de 340 vooraf gemaakte websites zou je eenvoudig een sjabloon moeten vinden die bij je nieuwe website past. Net als het vorige thema wordt BeTheme geleverd met de Visual Composer pagebuilder. Bovendien zit er in het thema een ingebouwde pagebuilder ontwikkeld door de MuffinGroup zelf, namelijk Muffin Builder.

BeTheme

Het thema heeft een uitgebreide, gemakkelijk te volgen documentatie die online beschikbaar is en waarin elke functie van het thema stap voor stap wordt uitgelegd. Er is ook een YouTube kanaal met videohandleidingen beschikbaar en je krijgt zes maanden support via ThemeForest.

Prijs: $59 | Meer info

Bridge theme

Net zoals veel andere premium WordPress thema’s, wordt het Bridge theme geleverd met tal van functies. Hiermee kan je vrijwel iedere soort website maken zonder dat je kennis nodig hebt om te coderen. Het thema wordt geleverd met 24 layouts die je met één muisklik kunt implementeren. De layouts zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen zoals klassiek, portfolio, blog, één pagina en eCommerce websites.

Bridge theme

Bij het installeren va het thema krijg je twee premium WordPress plugins: WPBakery (voorheen bekend als Visual Composer) en Layers Slider. WPBakery is één van de meest populaire page builders en hiermee kan je eenvoudig elke gewenste pagina indeling maken met behulp van de editor. Layers Slider is een premium WordPress plugin waarmee je mooie afbeelding en video sliders kan maken

Prijs: $59 | Meer info

Impreza theme

Het Impreza theme is meer dan 70.000 keer verkocht via de populaire themeforest website. Ook dit thema is geschikt voor elk type website, of het nu gaat om een adviesbureau, modewinkel, persoonlijk blog of techmagazine. Het thema bevat meer dan 220 vooraf gebouwde pagina’s die je makkelijk kan importeren en aanpassen. Net zoals bij het vorige thema krijg je standaard de WPBakery page builder plugin, en de premium plugin Slider Revolution.

Impreza theme

Op het gebied van SEO doet dit thema het erg goed. Zoekmachine optimalisatie is één van de belangrijkste onderdelen van een website, om ervoor te zorgen dat je website hoog in de resultaten van Google komt. Het thema biedt goede ondersteuning voor de Yoast SEO plugin, één van de meest gebruikte en een betrouwbare SEO plugins.

Prijs: $59 | Meer info

Enfold theme

Enfold is een multifunctioneel thema waarmee je voor iedere niche een website kan maken. Het thema is uitgebracht in 2013 en wordt nog steeds regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en fixes. Als je een eCommerce website wilt maken met Enfold, kan je de gratis WooCommerce plugin downloaden en de Enfold shop demo gebruiken. Het is een erg groot thema met veel opties, dus als je een eenvoudige website wilt maken is Enfold misschien niet de beste keuze.

Enfold theme

Door middel van de meegeleverde page builder die speciaal is ontworpen voor het thema, maak je eenvoudig mooie pagina-layouts. Er zijn verschillende elementen beschikbaar zoals knoppen, tabbladen, prijstabellen en call to action buttons. Deze content builder helpt je om aantrekkelijke content te maken

Prijs: $59 | Meer info

Uncode theme

Het Uncode theme is gebundeld met veel premium WordPress plugins, waaronder Visual Composer. Deze populaire page builder in combinatie met het prachtige thema, is een erg goede keuze voor iedereen die een portfolio wil bouwen inclusief mooie sliders. Uncode is wel een relatief zwaar WordPress-thema waardoor je het PHP geheugenlimiet op minimaal 64 MB moet instellen voor een goede werking. Als dit lager is dan 64 MB, wordt tijdens de installatie gevraag om het toegewezen PHP geheugen te verhogen.

Uncode theme

In tegenstelling tot andere thema’s, is Uncode niet gebaseerd op verschillende demo’s. In plaats daarvan bestaat het uit één installatie. Nadat je de demo content hebt geïnstalleerd, heb je een exacte replica van de Uncode demo website. Het handigste is om een volledige demo te installeren en vervolgens alleen de pagina’s te selecteren die je wilt behouden en de overige pagina’s te verwijderen.
Op het Uncode thema krijg je een periode van 6 maanden ondersteuning en gratis levenslange thema-updates. Zodra de ondersteuningsperiode van 6 maanden is verstreken, kan je deze dekking met nog eens 6 of 12 maanden verlengen.

Prijs $59 | Meer info

Porto theme

Dit thema is erg geschikt voor iedere eCommerce website waarbij het gebruik van WooCommerce een veel gebruikte oplossing is. Het Porto thema heeft ook een ingebouwde demo-bibliotheek met vooraf ontworpen pagina’s die handig zijn om te gebruiken. Je kunt dus een ontwerp kiezen en aanpassen op basis van de niche of aard van je webshop.

Porto theme

Het ontwerp van dit thema is geslaagd vanwege de strakke en moderne layout. Het bevat ook verschillende aanpassingen, zoals opvallende effecten en optionele diavoorstellingen om indrukwekkende webshops te bouwen.

Prijs: $59 | Meer info

Jupiter X theme

Het Jupiter X theme maakt intensief gebruik van de Elementor Page Builder. Het betreft de gratis versie van Elementor die je kunt downloaden van WordPress.org. Het theme breidt de gratis versie echter aanzienlijk uit door twee Elementor add-ons te bundelen: Jet Elements – deze plugin voegt een aantal nieuwe geavanceerde widgets toe. En de plugin Raven: dit is een eigen plugin die een aantal nieuwe widgets toevoegt.

Jupiter X theme

Een belangrijk iets om op te merken is dat je niet over de rechten beschikt om afbeeldingen en video’s te gebruiken die in de sjablonen worden gebruikt. Er is een optie om deze rechten te kopen, maar je kan beter je eigen afbeeldingen gebruiken.
Het voordeel van het Jupiter X thema is het gebruik van Elementor. Hierdoor kan je veel hulp vinden en je website zelfs nog verder uitbreiden met extra add-ons. De WordPress Customizer van dit thema helpt je bij de dingen die je met Elementor niet kan doen.

Prijs: $59 | Meer info

Flatsome theme

Het Flatsome thema, ontwikkeld door UX Themes, is een populair thema dat ideaal is voor het presenteren van producten en is geschikt voor allerlei soorten bedrijven. Het thema geeft je alle tools die je nodig hebt om een professionele website op te zetten. De functies van Flatsome zijn zo ontworpen om de bezoekers de hoogst mogelijke paginasnelheid te geven.  De Smart Lazy Loading functie van het thema laadt alleen afbeeldingen wanneer dat nodig is, waardoor de website snel geladen kan worden.

Flatsome theme

Flatsome wordt geleverd met een handige front-end UX page builder waarmee je de vormgeving van je website kunt aanpassen. Je kan de elementen die je nodig hebt gemakkelijk slepen en neerzetten en zo prachtige pagina’s bouwen.
Het thema bevat Flasome studio, dit is een gigantische bibliotheek met gratis te gebruiken afbeeldingen, ontwerpen en vooraf gemaakte sjablonen gemaakt door het Flatsome-team.

Prijs: $59 | Meer info

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer