WPLounge
WordPress Lazy loading
Home » Developers » WordPress 5.4 gaat Lazy Loading aan alle afbeeldingen toevoegen

WordPress 5.4 gaat Lazy Loading aan alle afbeeldingen toevoegen

WordPress heeft aangekondigd dat WordPress 5.4 standaard kan worden gebruikt voor lazy loading van afbeeldingen. Met deze functie wordt het HTML-kenmerk ‘laden’ op alle IMG-elementen ingeschakeld. WordPress beheerders hoeven niet langer JavaScript of plug-ins van derden te gebruiken om hun afbeeldingen “lui te laden”.

Wat is Lazy Loading

Het lazy loading HTML-attribuut laat een browser wachten om een afbeelding te downloaden óf laat de browser meteen downloaden. Er is geen JavaScript nodig om dit te bereiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn drie soorten lazy loading kenmerken, maar slechts twee die er echt toe doen:

  • Lazy
  • Eager

Lazy, dat standaard wordt ingeschakeld in WordPress 5.4, betekent wachten tot het browservenster van de gebruiker zich binnen een bepaalde afstand bevindt voordat de afbeelding wordt gedownload. Dit gedrag zal de gebruikerservaring op WordPress-sites versnellen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het kenmerk ‘Eager’ vertelt de browser om de afbeelding onmiddellijk te downloaden.

WordPress 5.4 Releasedatum

WordPress 5.4 is momenteel ingepland op 31 maart 2020. Die datum kan worden gewijzigd, afhankelijk van hoe klaar de release is. Maar het WordPress team is altijd erg goed geweest in het halen van hun deadlines.

De WordPress-aankondiging luidde als volgt:


“De implementatie is erop gericht om afbeeldingen die lazy laden standaard in te schakelen, het laadkenmerk de waarde lazy te geven op de volgende img-tags:

-in bericht inhoud
-bij bericht excerpts
-in reacties
-bij tekstwidgets
-Afzonderlijke afbeeldingen weergegeven via wp_get_attachment_image ()
-Avatar afbeeldingen weergegeven via get_avatar ()

Merk op dat laden = “lui” alleen wordt toegevoegd als de betreffende tag nog geen laadkenmerk bevat. Met andere woorden, om te voorkomen dat een afbeelding lui wordt geladen, wordt aangeraden om load = “eager” op te geven.”


Volgens de WordPress-opmerkingen worden de attributen voor lui laden zodanig geïmplementeerd dat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Dit is belangrijk in het geval toekomstige browsers standaard beginnen met het lui laden van alle afbeeldingen, zonder dat een laadkenmerk nodig is.

Google heeft via Web.dev aangegeven dat er plannen zijn om automatisch het lui laden van alle afbeeldingen in te schakelen wanneer een browser in de Lite-modus (voorheen bekend als Data Saver-modus) zit.

Testen van WordPress Lazy Loading

Het WordPress-team heeft officieel een WordPress-plug-in voor het lazy laden van afbeeldingen vrijgegeven, ontworpen voor testdoeleinden. Uitgevers die het willen testen en feedback willen geven, zijn welkom om de plug-in te downloaden en het eens te proberen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer