WPLounge
Home » Developers » Maak je WordPress website sneller met Lazy Loading

Maak je WordPress website sneller met Lazy Loading

Laadt je WordPress-website steeds langzamer omdat je meer bezoekers en afbeeldingen op je website krijgt? Misschien is “Lazy Loading” de oplossing voor je.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het komt er op neer dat bijvoorbeeld afbeeldingen pas geladen worden wanneer ze in beeld komen. Wij hebben dit zelf ook gedaan, een goed voorbeeld daarvan zie je wanneer je op de home-pagina van WordPress Lounge aankomt, en je naar beneden scrollt; afbeeldingen worden dan langzaam ingeladen.

De voordelen hiervan zijn dat je pagina sneller laadt én het je minder bandbreedte kost. Stel dat 90 procent van je afbeeldingen op je Home-pagina pas zichtbaar zijn wanneer iemand naar beneden scrollt en die worden allemaal tegelijk geladen. Misschien klikt iemand wel bovenaan de pagina al naar een vervolgpagina. Het zou dan zonde zijn van de laadtijd én van de bandbreedte om die 90 procent toch te laten laden (zeker omdat er niet naar gekeken is).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Black Friday deal 2020 bijna actief: 50% korting!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Lazy Loading wordt geactiveerd door een jQuery-script dat ervoor zorgt dat bepaalde elementen pas worden geladen wanneer ze in beeld komen (of vlak voordat ze in beeld komen).

Wij gebruiken de Advanced Lazy Load-plugin om onze WordPress-website sneller te laten laden, maar er zijn meerdere plugins die dit bewerkstelligen.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Adverteerders

Vimexx-bannerWebsiteOffertes.nl banner WPLounge
Hulp op afstand banner

Black Friday! Elegant Themes & Divi: nu tot 50% korting op alle Divi abonnementen! Ga naar Elegant

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 17:00