WPLounge
Home » WooCommerce Handleiding » Wat is WooCommerce?

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een populaire WordPress-plugin waarmee je eenvoudig een webshop kunt opzetten. Steeds meer mensen kiezen voor WooCommerce omdat het een zeer uitgebreid systeem is dat tegelijkertijd even eenvoudig werkt als WordPress. Veel mogelijkheden dus, maar wel met het gemak dat je van WordPress gewend bent.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is WooCommerce?

Wat is WooCommerce?WooCommerce wordt ontwikkeld door WooThemes, een aanbieder van (onder andere) Premium WordPress Themes. WooCommerce zelf is echter helemaal gratis en kan gedownload worden vanaf de website van WooThemes of vanuit de WordPress.org plugin repository. Uiteraard kun je WooCommerce dus ook direct vanuit WordPress zelf installeren (hoe installeer je WordPress-plugins?).

WooCommerce is een zeer populaire oplossing voor het ontwikkelen van webshops. WooCommerce heeft dan ook bijgedragen aan het marktaandeel van WordPress; veel webshop-eigenaren kiezen voor WordPress omdat WooCommerce het zo makkelijk maakt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Themes voor WooCommerce

Er zijn veel verschillende WordPress-themes beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor WooCommerce. Dit betekent echter niet dat het verplicht is om zo’n theme te gebruiken. Met het standaard WordPress-theme Twenty Fourteen of Twenty Fifteen werkt WooCommerce namelijk ook gewoon.

Natuurlijk ziet het er wel een stuk beter uit om een écht WooCommerce-theme te gebruiken, zeker ook omdat je webshop er dan ook uit ziet als een webshop! Dit is weer beter voor de conversie, omdat je bezoekers je producten makkelijker kunnen vinden.

Superstore, een theme speciaal voor WooCommerce
Superstore, een theme speciaal voor WooCommerce

Betaalmogelijkheden

WooCommerce is relatief eenvoudig uit te breiden met betaalmogelijkheden zoals PayPal, CreditCard en zelfs het Nederlandse iDeal. Hiervoor zijn wel koppelingen nodig met derden, zoals bijvoorbeeld Rabobank OmniKassa of een “payment provider” zoals Mollie. Meer over betaalmogelijkheden koppelen aan WooCommerce lees je later in deze WooCommerce handleiding.

Zeer uitgebreid

WooCommerce is van zichzelf erg uitgebreid. Een aantal mogelijkheden op een rijtje;

  • Direct (automatisch) facturen sturen vanuit WooCommerce;
  • Kortingscodes aanmaken die recht geven op korting;
  • Verzendkosten laten berekenen aan de hand van gewicht, land of afstand;
  • en veel meer.

WooCommerce uitbreiden

Naast de standaard mogelijkheden van WooCommerce is het mogelijk om WooCommerce oneindig uit te breiden met extensies. Ook daarover volgt later in deze handleiding meer.

Een aantal voorbeelden van uitbreidingen (al dan niet gratis);

  • Extra korting als een klant zijn bestelling deelt op social media;
  • Producten met terugkerende betaling (“abonnementen”) aanbieden;
  • Een speciale “PostNL”-plugin om verzendkosten te berekenen;
  • Mogelijkheid om “360 graden”-plaatjes toe te voegen aan je producten.

« Terug naar WooCommerce Handleiding

Partners