WPLounge
WordPress Video Themes
Home » WordPress Themes » WordPress video themes

WordPress video themes

WordPress video themes zijn WordPress thema’s waarmee je gemakkelijk een video-site kunt opzetten. Ik heb hieronder een aantal goede Premium WordPress-thema’s voor video-websites op een rij gezet.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress video themes

Met WordPress video themes kun je je eigen YouTube-achtige website bouwen. Het is hierbij wel belangrijk om een keuze te maken: eigen video’s of het embedden van video’s van andere websites.

Wanneer je je eigen video’s toont en deze zelf host, kan dit erg veel schijfruimte en bandbreedte kosten. De hosting van je website kan daardoor erg duur worden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het voordeel van het embedden van YouTube-video’s is dan ook dat je ze niet zelf host, waardoor je veel schijfruimte en bandbreedte bespaart. Het nadeel is dat je minder controle hebt over je video’s (tenzij je ze zelf naar YouTube uploadt) en dat er advertenties van YouTube worden getoond.

VideoTube

VideoTube theme

VideoTube is een prachtig en strak WordPress-thema waarop je niet alleen zelf video’s kunt plaatsen, maar ook video’s kunt “embedden” van YouTube, Vimeo, Hulu, en andere sites (Meer over: video’s van YouTube embedden). Voor elke video die je toevoegt, maakt VideoTube een thumbnail. Dankzij geavanceerde widgets en aanpassingsopties heb je de volledige controle over de lay-out en kun je eenvoudig “vind-ik-leuk” en “deel” opties toevoegen. Veel klanten van VideoTube zijn voornamelijk te spreken over de functies en de goede klantenondersteuning. Het thema is bovendien responsive en gemakkelijk te “customizen”.

Prijs: $49 | Meer info

Vlog

Vlog theme

Vlog is een stijlvol video WordPress thema dat gebruikt kan worden voor een breed scala aan projecten. Om je te helpen zo snel mogelijk aan de slag te gaan, bevat Vlog een selectie van moderne demo’s. Welke demomodus je ook kiest, je zult je video’s moeiteloos op je site kunnen publiceren. Dit thema geeft je ook de mogelijkheid om automatisch video thumbnails aan te maken en deze op je site te publiceren, zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen.

Om je bezoekers te helpen het meeste uit je site te halen, geeft Vlog hen de mogelijkheid om video’s op te slaan om ze later af te spelen, de video’s te bekijken in bioscoopmodus op volledig scherm, en nog veel meer.

Prijs: $69 | Meer info

BeTube

BeTube Theme

Met BeTube krijg je de keuze uit 10 verschillende homepage templates voor het maken van je video-website. Deze homepage templates kunnen in slechts een paar klikken in je WordPress-site worden geïmporteerd, zodat je nieuwe website in een mum van tijd kan gaan draaien. Een indrukwekkende eigenschap van BeTube is het gemak waarmee jouw bezoekers zich kunnen aanmelden en kunnen beginnen met het uploaden van hun video’s naar je website. Als het aankomt op het verdienen van geld, ontbreekt het BeTube ook hier niet aan mogelijkheden. Dankzij de meegeleverde video advertentie plugin, kun je ervoor kiezen om advertenties voor video’s weer te geven, maar ook om video-advertenties op je site weer te geven, naast Google AdSense en andere advertenties.

Prijs: $49 | Meer info

Videoly

Videoly theme

Of je nu een blogger, YouTuber of vlogger bent, het Videoly WordPress thema kan precies het thema zijn waar je naar op zoek bent. Zodra een bezoeker op een thumbnail klikt, kun je ofwel de video daar laten afspelen of ervoor kiezen om de bezoeker door te sturen naar een specifieke pagina op je website die de video bevat. Als je een op maat ontworpen video-website wilt maken, zal je wel blij zijn dat Videoly de Visual Composer drag-and-drop page builder plugin bevat. Het thema biedt een tal van customizer controls en instellingen, waardoor Videoly echt een flexibele optie is in deze collectie van Video WordPress thema’s.

Prijs: $59 | Meer info

Solar

Solar video theme WordPress

Solar is responsive en heeft een grote video-player op de home-pagina. Video’s van Vimeo zien er ontzettend goed uit met het Solar-thema. Het thema wordt geleverd met onbeperkte sidebars, video documentatie en Flickr widgets die automatisch afbeeldingen ophaalt. Het bevat demo content, Photoshop bestanden en ondersteunt audio, video, galerij, links en standaard post types.

Prijs: $59 | Meer info

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer