WPLounge
WordPress Video Themes
Home » WordPress Themes » WordPress video themes

WordPress video themes

WordPress video themes zijn WordPress thema’s waarmee je gemakkelijk een video-site kunt opzetten. Ik zet een aantal goede Premium WordPress-thema’s voor video-websites op een rij; WordPress video themes.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress video themes

Met WordPress video themes kun je je eigen YouTube-achtige website bouwen. Het is hierbij wel belangrijk om een keuze te maken; eigen video’s of het embedden van video’s van andere websites.

Wanneer je je eigen video’s toont en deze zelf host, kan dit erg veel schijfruimte en bandbreedte kosten. De hosting van je website kan daardoor erg duur worden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het voordeel van het embedden van YouTube-video’s is dan ook dat je ze niet zelf host, en daardoor veel schijfruimte en bandbreedte bespaart. Het nadeel is dat je minder controle hebt over je video’s (tenzij je ze zelf naar YouTube uploadt) en dat er advertenties van YouTube worden getoond.

VideoTube

WordPress video theme; VideoPress

VideoTube is een prachtig en strak WordPress-thema waarop je niet alleen zelf video’s kunt plaatsen, maar ook video’s kunt “embedden” van YouTube of Vimeo (Meer over: video’s van YouTube embedden). Het thema is bovendien responsive en gemakkelijk te “customizen”.

Download VideoTube »

BeeTube

BeeTube WordPress

Ook BeeTube is een WordPress-thema speciaal voor het tonen van video’s. Net als VideoTube is BeeTube responsive en biedt het ruimte om zowel eigen video’s te plaatsen als video’s van YouTube en andere websites. BeeTube maakt automatisch thumbnails aan voor je video’s.

Ook kun je ervoor kiezen om gebruikers video’s te laten uploaden.

Download BeeTube »

VideoPress

VideoPress WordPress

VideoPress is responsive en biedt – net als de hierboven genoemde thema’s – ruimte voor zowel eigen video’s als voor video’s van alle websites die iFrames bieden (zoals YouTube).

Download VideoPress »

deTube

deTube WordPress video theme

deTube is een video-thema dat op de home-pagina meteen vier uitgelichte video’s toont. Deze kunnen ook direct afgespeeld worden vanaf de home-pagina.

Ook deTube is responsive, en het is mogelijk om video’s van YouTube te embedden.

Download deTube »

Solar

Solar video theme WordPress

Solar is responsive en heeft net als deTube een grote video-player op de home-pagina. Video’s van Vimeo zien er ontzettend goed uit op het Solar-thema.

Download Solar »

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Scroll Up Skip to content