WPLounge
Extra Elegant Themes
Home » WordPress Themes » WordPress magazine themes

WordPress magazine themes

WordPress Magazine ThemesWordPress-themes zijn er voor allerlei verschillende doeleinden. Voorheen was WordPress natuurlijk vooral geschikt voor bloggers, maar inmiddels wordt het door allerlei organisaties gebruikt. Ook veel (online) magazines maken volop gebruik van WordPress. Daarom zijn er ook steeds meer WordPress magazine themes.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress magazine themes

In dit artikel vind je onze selectie van WordPress magazine themes. Het eerste theme in het overzicht (Extra) is een magazine theme van ElegantThemes. Als je lid bent van Elegant Themes houdt dat in dat je toegang krijgt tot meer dan 200 themes voor maar 80 dollar per jaar (of 224 dollar eenmalig!).


Extra

Extra Elegant theme

Extra is hét magazine theme van Elegant Themes. Bij ElegantThemes krijg je voor maar 80 dollar per jaar toegang tot meer dan 200 themes. Voor 224 dollar mag je ze voor altijd downloaden, inclusief de themes en plugins die ze nog gaan maken! Extra werkt (net als het bekende theme Divi, ook van ET) met de Divi Builder, waarmee je door middel van “Drag & Drop” je website zelf kunt vormgeven. Ook is er een groot aantal mooie “pre-made” layouts beschikbaar waarmee je binnen no-time een mooi magazine hebt neergezet.

Bekijk ElegantThemes »


Magazine Vibe

Magazine Vibe is een relatief nieuw WordPress-theme dat je voor 69 dollar kunt kopen bij Themeforest. Uiteraard is ook dit theme volledig responsive. Het ziet er allemaal erg strak uit en geeft daarnaast een beetje een “retro”-gevoel. Bekijk zeker ook even de Theme Demo om te zien welke varianten er allemaal zijn voor de homepage!

Bekijk Magazine Vibe »


The Voux

Theme the Voux

The Voux (59 dollar) is een mooi en strak WordPress theme dat zeer geschikt is voor een magazine over mode en/of lifestyle. Volgens de maker kan het voor veel verschillende soorten magazine-websites gebruikt worden (reizen, avontuur en “foodblogs”) doordat er veel variaties beschikbaar zijn binnen het theme.

Bekijk The Voux »


MagOne

MagOne (39 dollar) is een zeer strak magazine theme. Wat mij vooral aanspreekt is dat je veel kwijt kunt zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Daarnaast vind je bezoeker altijd wel iets om “door te klikken”, en dat komt je bounce rate weer ten goede.

Bekijk MagOne »


Newspaper

Theme newspaper

Newspaper (59 dollar) is een erg populair thema dat al meer dan 100.000 keer verkocht is. Dit komt mede door de professionele layout en is perfect voor het maken van een nieuwswebsite. De mogelijkheden zijn eindeloos met dit thema, zo zijn er 450 verschillende demo’s te importeren en bij het gebruik van dit thema is er de keuze uit meer dan 120 verschillende blokken.

Bekijk Newspaper »

Meer informatie

Wanneer je een WordPress-theme koopt is het belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Zeker bij WordPress magazine themes is het belangrijk dat je herkent dat veel themes erg afhankelijk zijn van (goed) beeldmateriaal. Als je zelf niet zulke mooie foto’s hebt of geen budget hebt voor goede stock-foto’s is het aan te raden om voor een theme als Newspaper te gaan. Met dit soort themes ben je veel minder afhankelijk van het beeldmateriaal en kun je je volledig focussen op het schrijven van goede teksten.

Ook de laadtijd van je WordPress-website is erg belangrijk. Check daarom altijd de Google Pagespeed score van een theme door de URL van de demo in te vullen in de Google Pagespeed Tool. Daarnaast is het belangrijk om een goede hostingpartij te gebruiken (zoals Cloud86) zodat je website snel en stabiel is. Lees ook: WordPress Laadtijd verbeteren.

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

Reageer