WPLounge
Extra Elegant Themes
Home » WordPress Themes » WordPress magazine themes

WordPress magazine themes

WordPress Magazine ThemesWordPress-themes zijn er voor allerlei verschillende doeleinden. Voorheen was WordPress natuurlijk vooral geschikt voor bloggers, maar inmiddels wordt het door allerlei organisaties gebruikt. Ook (online) magazines zoals Elsevier (ontwikkeld door Level Level) maken volop gebruik van WordPress. Daarom zijn er ook steeds meer WordPress magazine themes.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress magazine themes

In dit artikel vind je onze selectie van WordPress magazine themes. Het eerste theme in het overzicht (Extra) is een magazine theme van Elegant Themes. Als je lid bent van Elegant Themes houdt dat in dat je toegang krijgt tot 87 themes voor maar 69 dollar per jaar (of 249 dollar eenmalig!).


Extra

Extra

Extra is hét magazine theme van Elegant Themes. Bij Elegant Themes krijg je voor maar 69 dollar per jaar toegang tot 87 themes. Voor 249 dollar mag je ze voor altijd downloaden, inclusief de themes en plugins die ze nog gaan maken! Extra werkt (net als het bekende theme Divi, ook van ET) met de Divi Builder, waarmee je door middel van “Drag & Drop” je website zelf kunt vormgeven. Ook is er een groot aantal mooie “pre-made” layouts beschikbaar waarmee je binnen no-time een mooi magazine hebt neergezet.

Elegant Themes »

Magazine Vibe

Magazine Vibe

Magazine Vibe is een relatief nieuw WordPress-theme dat je voor 59 dollar kunt kopen bij Themeforest. Uiteraard is ook dit theme volledig responsive. Het ziet er allemaal erg strak uit en geeft daarnaast een beetje een “retro”-gevoel. Bekijk zeker ook even de Theme Demo om te zien welke varianten er allemaal zijn voor de homepage!

Bekijk Magazine Vibe »


DW Focus

DW Focus

DW Focus (49 dollar) van DesignWall ziet er zo professioneel uit dat je bezoekers het gevoel geeft dat ze op een professionele nieuws-website zijn beland. We moeten er wel bij zeggen dat dit theme – net als veel andere WordPress themes – volledig valt of staat bij het gebruiken van (goed) beeldmateriaal. In de demo’s ziet het er vaak erg strak uit, maar als je je eigen beeldmateriaal gebruikt valt het vaak tegen of ziet het er minder strak uit. Denk hier dus goed over na voordat je een theme koopt.

DW Focus »

The Voux

The Voux

The Voux (59 dollar) is een mooi en strak WordPress theme dat zeer geschikt is voor een magazine over mode en/of lifestyle. Volgens de maker kan het voor veel verschillende soorten magazine-websites gebruikt worden (reizen, avontuur en “foodblogs”) doordat er veel variaties beschikbaar zijn binnen het theme.

The Voux »


Fenomen

Fenomen

Fenomen (59 dollar) is een magazine theme dat op veel verschillende manier kan worden ingezet. Dit heeft te maken met de meerdere variaties die je kunt kiezen voor de homepage van dit theme. Daarnaast heeft Fenomen zes header-variaties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je – ondanks het gebruiken van een bestaand theme – een redelijk unieke website neerzetten.

Fenomen »

LaRead

LaRead

LaRead (49 dollar) is een zeer minimalistisch WordPress-theme. Zoals de naam al doet vermoeden is LaRead vooral gericht op het lezen van (lange) stukken tekst. Je bent met dit theme dan ook minder afhankelijk van het beeldmateriaal (al helpt dat nog steeds). Als je echt kwalitatief goede teksten wilt schrijven en hier de volledige focus op wilt leggen dan is LaRead zeer geschikt!

LaRead »


MagOne

MagOne

MagOne is een zeer strak magazine theme. Wat mij vooral aanspreekt is dat je veel kwijt kunt zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Daarnaast vind je bezoeker altijd wel iets om “door te klikken”, en dat komt je bounce rate weer ten goede.

MagOne »

Jaz

Jaz

Jaz (59 dollar) is een zeer uitgebreid theme om je online magazine te bouwen. Je kunt er alle kanten mee op en het is uiteraard volledig responsive; het draait op Bootstrap 3.1. Ook biedt dit theme WooCommerce-ondersteuning, zodat je zelfs een webshop kunt maken op je WordPress magazine.

Jaz »


Meer informatie

Wanneer je een WordPress-theme koopt is het belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. Zeker bij WordPress magazine themes is het belangrijk dat je herkent dat veel themes erg afhankelijk zijn van (goed) beeldmateriaal. Als je zelf niet zulke mooie foto’s hebt of geen budget hebt voor goede stock-foto’s is het aan te raden om voor een theme als LaRead te gaan. Met dit soort themes ben je veel minder afhankelijk van het beeldmateriaal en kun je je volledig focussen op het schrijven van goede teksten.

Ook de laadtijd van je WordPress-website is erg belangrijk. Check daarom altijd de Google Pagespeed score van een theme door de URL van de demo in te vullen in de Google Pagespeed Tool. Daarnaast is het belangrijk om een goede hostingpartij te gebruiken (zoals [Savvii]) zodat je website snel en stabiel is. Lees ook: WordPress Laadtijd verbeteren.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Partners