WPLounge
StudioPress en Genesis framework
Home » WordPress Themes » Genesis Framework en StudioPress WordPress themes

Genesis Framework en StudioPress WordPress themes

Het Genesis Framework is een bekend framework voor WordPress-themes. Het is gemaakt door StudioPress, dat ook weer veel WordPress (child) themes aanbiedt die gebouwd zijn op het Genesis Framework.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

StudioPress

Het Genesis-framework

Het Genesis-framework van StudioPress staat bekend om het feit dat het volledig responsive is en gebouwd op HTML5. Dit is weer goed voor de SEO; zoekmachines (en met name Google) houden van responsive websites die goed in elkaar zitten. Met het Genesis-framework zorg je ervoor dat jouw website goed gelezen kan worden door Google én goed functioneert op smartphones en tablets.

Ook de Nederlandse WordPress- en SEO-guru Joost de Valk (van Yoast) raadt het Genesis-framework regelmatig aan én heeft zelf een aantal WordPress child themes voor het framework gebouwd.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het Genesis-framework is voor iets minder dan 60 dollar te koop op de website van StudioPress. Als je ook een child theme wilt kopen, dan kun je die kopen in combinatie met het framework voor iets minder dan 100 dollar.

Child themes

Het genesis-framework is het parent theme voor alle themes die op het framework draaien. Dit houdt in dat je het framework kunt updaten zonder dat wijzigingen aan je theme verloren gaan.

Je kunt natuurlijk het framework kopen en vervolgens zelf een child theme ontwerpen en ontwikkelen, maar je kunt ook kiezen voor één van de vele child themes van StudioPress zelf.

Whitespace StudioPress
Whitespace Pro is één van de Genesis child themes van StudioPress.

Pro Plus All-Theme Package

StudioPress Pro Plus Themes Package

Behalve de losse child themes (in combinatie met het framework), is er ook nog het Pro Plus All Theme Package. Wanneer je deze aanschaft krijg je voor iets minder dan 400 dollar alle themes (van StudioPress) én het framework.

Ook het pakket met alle themes kun je bestellen op de website van StudioPress.

Dit pakket is zeker het overwegen waard, want je bespaart er bijna duizend dollar mee!

Voordelen van het framework

Dat zo veel WordPress-gebruikers kiezen voor het Genesis framework heeft meerdere redenen. De belangrijkste daarvan is waarschijnlijk het grote SEO-voordeel dat je uit het framework haalt. In combinatie met de juiste hosting kan het framework je website een enorme boost geven in de zoekresultaten.

Responsive

Behalve het voordeel op het gebied van SEO, is het Genesis framework ook responsive. Dit is niet alleen fijn voor je bezoekers die je website op hun telefoon of tablet bezoeken, ook Google waardeert responsive websites meer dan websites die dat niet zijn.

Onbeperkte support en updates

StudioPress geeft je op iedere aankoop onbeperkt support en updates. Ze noemen dit zelf “Unlimited everything”.

Veiligheid

Daarnaast is het framework zodanig ontworpen dat het zo veilig mogelijk is. Zo is je WordPress-website goed beveiligd tegen hackers. Uiteraard speelt hosting hier ook een grote rol in, maar met goede code kom je al een heel eind.

Aandachtspunten

Balance themeStudioPress heeft een aantal geweldige themes (vooral de wat nieuwere), maar bij de “oude” themes zitten er ook een paar waar qua design het een en ander aan op te merken is.

In de afbeelding hier rechts zie je bijvoorbeeld het “Balance theme” van StudioPress. Deze is wel responsive, maar niet met HTML5 gebouwd. Dit is een van de oudere themes van StudioPress waarvan ik persoonlijk niet zo gecharmeerd ben.

Eleven40 Pro Theme

Ook is er een aantal themes dat door zodanig veel websites gebruikt wordt, dat ik hem zelf niet meer zo snel zal gebruiken.. Een goed voorbeeld hiervan is het Eleven40 Pro Theme (zie afbeelding rechts). Ik kom bijna iedere dag wel een website tegen die met dit theme gebouwd is. Het is niet lelijk, maar wel jammer dat het door zo veel mensen gebruikt wordt.

Third party themes

Naast StudioPress zelf, is er een aantal bedrijven dat ook child themes voor het Genesis-framework ontwikkelt. Deze zijn dan ook zeker de moeite waard. Je koopt dan het Genesis-framework los op de website van StudioPress, vervolgens koop je het child theme bij een andere partij. Op Themeforest vind je er bijvoorbeeld een aantal. Ik vind zelf de themes van Themedy.com er heel goed uit zien.

Conclusie

StudioPress biedt veel mooie themes aan voor een zeer redelijke prijs. Het Genesis-framework biedt veel voordelen ten opzichte van andere WordPress themes. Jammer is dat sommige themes zwaar gedateerd zijn én dat sommige themes al door veel websites gebruikt worden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer