WPLounge
PayPal donaties WordPress
Home » Tutorials » Donatie knop toevoegen aan je WordPress-website

Donatie knop toevoegen aan je WordPress-website

Een donatie-knop op je website kan handig zijn. Zeker wanneer je – zonder hiervoor betaald te krijgen – veel tijd en geld in je website steekt, zullen er bezoekers zijn die je een handje willen helpen met een donatie.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ook als je met je website een goed doel steunt, kun je je bezoekers vragen een donatie te doen.

“Donate button”

In het Engels noemen we zo’n knop een “donate button”. Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je je bezoekers geld kunt laten doneren. Een van die manieren is om je rekeningnummer op je website te vermelden. De kans is echter erg klein dat iemand op die manier geld gaat doneren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een donatie-knop ziet er beter uit en bezoekers zijn waarschijnlijk sneller geneigd om er op te klikken.

Donate Button WordPress
Een Donate button van PayPal

Een van de makkelijkste manieren om geld te ontvangen is PayPal. Veel mensen hebben een PayPal-account en kunnen in een paar klikken gratis geld van hun eigen account naar dat van jou overmaken. Ook mensen zonder PayPal kunnen je geld doneren; PayPal ondersteunt ook het gebruik van creditcards zonder PayPal-account.

PayPal-account aanmaken

Als je nog geen PayPal-account hebt, kun je die direct aanmaken op de website van PayPal.

PayPal

PayPal donate button aan je website toevoegen

Zodra je een PayPal-account hebt aangemaakt, kun je een donatie-knop op je website gaan plaatsen. Eerst zul je zo’n knop moeten aanmaken. Dat doe je hier.

Je kunt op de pagina waar je je knop aanmaakt aangeven wat de naam van je organisatie is. Uiteraard kan dit ook je eigen naam zijn.

Ook kun je de layout van de knop hier aanpassen en aangeven welk bedrag mensen doneren (of ze zelf een bedrag laten kiezen). Vergeet niet een mailadres in te vullen. Let op; dit moet het e-mailadres van je PayPal-account zijn. Hierop wil je de betalingen ontvangen.

Wanneer je op “knop aanmaken” klikt, geeft PayPal je een code, die er ongeveer als volgt uit ziet (maar dan met jouw gegevens):

Deze code dien je op je website te implementeren. Dit kan in een tekst-widget (WordPress zal de HTML-code dan automatisch herkennen), maar ook op een pagina of in een bericht.

Op pagina of in een bericht

Om je knop aan een pagina toe te voegen, open je die pagina in de WordPress editor en open je het Tekst-tabje (niet Wysiwig). Hier plak je de code op de plek waar je de knop wilt hebben.

Sla je pagina op en de knop zal verschijnen. Dit ziet er – afhankelijk van je instellingen – als volgt uit:

PayPal donatieknop
Zo ziet je PayPal-knop er ongeveer uit.

Wanneer een bezoeker van je website op deze knop klikt, komt hij automatisch bij PayPal terecht. Hier kan de bezoeker dan geld aan jou doneren. Dit kan zowel met het saldo op zijn eigen PayPal-account als met een creditcard.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

1 reactie

Adverteerders

Vimexx-banner