WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Junda WordPress hosting review

Junda WordPress hosting review

Prijzen vanaf: €1 per maand (exclusief 21% BTW)
Onze rating:
4-5ster
Website: Junda.nl

Als je op zoek bent naar een hostingprovider voor je WordPress website, dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en veilige hosting die de juiste functies biedt tegen een redelijke prijs. Vooral als je nog beginnend bent wil je niet teveel betalen. Junda is een optie op de markt die wij hebben bekeken en we willen je graag hierover meer vertellen.

Pakketten voor alle soorten gebruikers

Junda is opgericht door een groep techneuten met ruim 20 jaar ervaring in de hosting branche en heeft een breed scala aan hostingpakketten ontwikkeld, welke geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Je kunt kiezen uit pakketten vanaf €2 per maand tot €12 per maand. Momenteel heeft Junda een actie bij afname van 3 jaar waarbij je 50% (!) korting krijgt voor de volledige looptijd van 3 jaar. Wanneer deze actie afloopt is nog onbekend.

Snelheid en veiligheid

Een ander voordeel van Junda is dat ze gebruikmaken van LiteSpeed-technologie om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Alle pakketten zijn voorzien van LiteSpeed WP Cache en QUIC cloud CDN, wat betekent dat je website razendsnel zou moeten laden. Bovendien biedt Junda standaard HTTP3-ondersteuning, wat de snelheid en veiligheid van je website verder verbetert.

Royale specificaties

We hebben gemerkt dat de hostingpakketten van Junda.nl erg royaal zijn, met onbeperkte dataverkeer en e-mailaccounts. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn voor de tarieven die hiervoor worden gerekend, maar het is wel zo. Ook zijn er meer dan 1900+ domeinextensies beschikbaar.

Fijne extra’s

We zijn erg verrast over het feit dat er een gratis verhuisservice en WordPress Toolkit bij alle pakketten is inbegrepen. Dit is opvallend voor hostingproviders die erg voordelig zijn. De gratis SSL certificaat zie je wel vaker bij hostingproviders terugkomen.

Klantenservice

Wat betreft de klantenservice van Junda, zijn we onder de indruk van de bereikbaarheid. De helpdesk is namelijk 7 dagen per week bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur door de weeks en van 11:00 uur tot 16:00 uur in het weekend. Vooral de bereikbaarheid in het weekend is prettig als je nog een voltijd baan hebt en je in het weekend aan je website sleutelt. De kundigheid van de medewerkers hebben wij niet onder de loop genomen.

Gebruiksvriendelijk control panel

Een ander voordeel van Junda is dat ze een zeer gebruiksvriendelijk control panel aanbieden, namelijk cPanel. Dit control panel biedt alle tools die je nodig hebt om je website te beheren en te optimaliseren. Het is ook gemakkelijk te navigeren, waardoor het zelfs voor beginners eenvoudig is om hun website te beheren. Het panel spreekt voor zich.

Complexe websites

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat sommige van de hostingpakketten van Junda misschien niet de beste optie zijn voor complexe websites met veel verkeer. Dit komt omdat deze pakketten mogelijk niet voldoende capaciteit bieden (CPU/RAM) om deze websites soepel te laten draaien. Als je een complexe website hebt met veel verkeer, is het raadzaam om te kiezen voor een duurder hostingpakket.

Conclusie

Junda zeker het overwegen waard. Het bedrijf biedt een prima aanbod aan hostingpakketten, die geschikt zijn voor zowel beginners als wat meer ervaren gebruikers. De pakketten zijn royaal voorzien met o.a. onbeperkt dataverkeer, e-mailaccounts. Daarnaast biedt Junda meer dan 1900 domeinextensies aan. Junda maakt gebruik van LiteSpeed-technologie om de snelheid van je website te verbeteren en biedt beveiligingsfuncties zoals dagelijkse back-ups, DDoS-bescherming en malware-scans om je website veilig te houden. Hun klantenservice die 7 dagen per week beschikbaar is, is een fijn idee. Ze bieden ook nog eens 100-dagen geld-terug-garantie op hun hostingpakketten. Het enige nadeel is dat sommige van de goedkopere pakketten mogelijk niet voldoende capaciteit bieden voor complexe websites met veel verkeer, belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van een pakket. Over het algemeen is Junda.nl een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare hostingprovider voor hun WordPress website.