WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Skyberate WordPress hosting review

Skyberate WordPress hosting review

Skyberate logoPrijzen vanaf: €7,50 per maand (voor WordPress hosting)
Onze rating:
 4-5ster
Website: Skyberate

Skyberate in het kort

Skyberate PLUS Start
WordPress PLUS Start pakket

Skyberate Internet Services is al sinds 2003 actief in de hostingbranche en biedt een flink aantal hosting pakketten aan die geschikt zijn voor WordPress. Naast speciale pakketten voor WordPress hosting (vanaf €7,50 per maand) biedt Skyberate ook webhosting pakketten aan vanaf €1,99 per maand. Deze pakketten zijn niet speciaal voor WordPress-hosting, maar het is wel mogelijk om op zo’n pakket WordPress te installeren.

Domeinnamen registreren

Bij Skyberate krijg je, voor het eerste jaar, een domeinnaam gratis als je kiest voor een Skyberate hosting pakket. Daarna is de prijs voor een .nl domein €10 per jaar en voor een .com domein €15. Kijk hier voor een overzicht van alle beschikbare domein extensies.

WordPress Plus Start-pakket

Het pakket dat wij mochten testen voor deze review is het Skyberate WordPress Plus Start pakket (zie ook de afbeelding rechts). Dit pakket biedt ongeveer 2 GB aan schijfruimte. Standaard krijg je ook 100 GB dataverkeer bij dit pakket. Je mag vijf domeinen hosten en onbeperkt e-mailadressen en MySQL-databases aanmaken. Een groot voordeel is dat alle PHP-versies ondersteund worden, waardoor je dus ook PHP 7.4 kunt selecteren. Dit komt de snelheid van je WordPress-website enorm ten goede.

Lees ook: Snellere website dankzij PHP 7

De Skyberate-servers bevinden zich allemaal in Nederland. Daarnaast biedt Skyberate een “1 click install” van Installatron aan voor allerlei software, waaronder WordPress, Joomla en Drupal. Het installeren met Installatron ging veel sneller dan we gewend zijn bij andere hostingpartijen.

Gratis SSL

Net als veel andere hostingpartijen kun je bij Skyberate een gratis SSL-certificaat installeren. Bij Skyberate wordt er gebruik gemaakt van AutoSSL en dat kan je makkelijk activeren via het SSL/TLS status menu van cPanel. Dit is een feature die wij erg belangrijk vinden, omdat het tegenwoordig bijna een must is om je website via HTTPS te laten werken. Het is dan ook goed om te zien dat Skyberate deze mogelijkheid ook biedt. In onze test hebben wij hier natuurlijk gebruik van gemaakt en het werkte precies zoals we dat gewend zijn: makkelijk en snel.

Lees ook: WordPress & HTTPS: SSL-certificaat installeren op je WordPress-site?

WordPress Manager

Ieder WordPress pakket van Skyberate wordt geleverd met een WordPress Manager. Wat kan je hiermee? Het is een alles-in-één dashboard voor het beheren van je website. Hier regel je je backups, kan je plugins en themes beheren, de snelheid en uptime van je website monitoren en meer. Dit heeft zeker een meerwaarde ten opzichte van andere hostingpartijen.

WordPress Manager
WordPress Manager (klik voor groter)

De snelheid

Wij hebben WordPress geïnstalleerd op het WordPress Plus Start pakket van Skyberate en hier het Astra theme geïnstalleerd met wat plugins zoals WooCommerce en Yoast SEO. Het installeren van WordPress ging erg snel dankzij de koppeling met Installatron, en ook na het activeren van een flinke hoeveelheid plugins werkte WordPress nog altijd heel snel en was de website goed bereikbaar.

De Pingdom Speed Test vanaf Londen gaf onze webshop bij Skyberate een score van 83. Dit is een ruime voldoende en met een dergelijke score ben je sneller dan > 80 procent van alle websites.

Pingdom test #1
Test zonder caching plugin

Wat Skyberate adviseert is het gebruik van de LiteSpeed Cache plugin met ondersteuning voor HTTP/3. Dit zou WordPress websites tot wel 2x zo snel maken, en dat willen we natuurlijk testen. Na het installeren van deze plugin bleef de Performance grade bij Pingdom ongeveer gelijk. Maar het verschil in laadtijd is aanzienlijk.

Pingdom test #2
Test met LiteSpeed Cache

Nou is onze pagina in de speed-test hierboven vrij klein (120 kB). We hebben de pagina daarom nog wat groter gemaakt om te kijken wat dat met de laadtijd zou doen.

Pingdom test #4
Test met LiteSpeed cache op een grotere pagina

We zijn meer dan aangenaam verrast door deze cijfers. De Pingdom-score was nog altijd erg goed en ook de laadtijd had weinig te lijden onder de grotere pagina. Als laatste test hebben we de plugin W3 Total Cache geinstalleerd i.p.v. de LiteSpeed Cache plugin. Dit is dus niet aan te raden, de laadtijd is meer dan verdubbeld ten opzichte van de LiteSpeed cache plugin.

Pingdom test #5
Test met W3 Total Cache

Support

HelpdeskDe helpdesk van Skyberate is prima, rechts onderaan de pagina vind je een chat button waarbij je direct met de support afdeling in contact kan komen. Wat erg handig is, is dat je de wachttijd ziet voordat je in contact komt met iemand van de helpdesk. In ons geval was dat binnen 3 minuten en werd ik vriendelijk en goed geholpen.

Telefonisch zijn ze ook bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 17:00

Conclusie

Hosting van Skyberate blinkt uit in snelheid, service en kwaliteit. Het WordPress Plus Start-pakket werkt erg snel en heeft alles dat je mag verwachten van WordPress hosting: “one click”-installatie, gratis SSL-certificaten en dagelijkse backups. Voor €17,50 per maand, in combinatie met de LiteSpeed Cache plugin, heb je een erg snelle WordPress website met prima service en support. Skyberate biedt WordPress hosting op maat vanaf €7,50 per maand. Het enige minpuntje zijn de iets hogere prijzen voor domeinnamen.

Skyberate Webhosting Review
  • Skyberate Webhosting
4
Skyberate Webhosting Review
  • Skyberate Webhosting
4