WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Argeweb WordPress hosting review

Argeweb WordPress hosting review

ArgewebPrijzen vanaf: €5,95 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 5 sterren
Website: Argeweb

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Argeweb in het kort

Argeweb is een bekende Nederlandse hostingpartij met meer dan 19 jaar ervaring. Het doel van Argeweb is de online ambities van ondernemers waarmaken. Daarnaast staan veiligheid en service hoog in het vaandel bij Argeweb. Dit blijkt ook uit het feit dat ze een gratis telefoonnummer hebben dat je kunt bellen voor support. Argeweb is  ISO 27001-, ISO 9001- en ISO 22301-gecertificeerd.

Argeweb is ook lid van The Green Web Foundation. Dat houdt in dat alle datacenters die Argeweb gebruikt “groen” zijn. Als je je website bij Argeweb host dan betekent dat dus dat je een CO2-neutrale website hebt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoge tevredenheid op andere review sites

Voor deze review hebben wij het WordPress hosting-pakket van Argeweb uitgeprobeerd. Op de website Kiyoh scoort Argeweb een 8,9. Een hele nette score waar maar weinig hostingpartijen aan kunnen tippen. Op ISPGids.com heeft Argeweb bijna de maximale score van 100% tevredenheid.

Volledige installatie: WordPress al geïnstalleerd bij oplevering

Het controlepaneel van Argeweb is erg overzichtelijk. Je hoeft niet zelf in DirectAdmin in te loggen om WordPress te installeren, dat heeft Argeweb al voor je gedaan. Ook is er automatisch een SSL-certificaat actief, zodat je alleen nog een plugin hoeft te installeren die SSL forceert (bijvoorbeeld Really Simple SSL).

SSL-certificaten

Argeweb biedt ook SSL-certificaten aan. Deze zitten helaas niet standaard bij je hostingpakket. Voor een SSL-certificaat wordt een extra bedrag van €1,95 gerekend. Voor een WordPress hostingpakket mét SSL-certificaat ben je daarom minimaal €7,90 (€5,95 + €1,95) per maand kwijt. Al met al is dat niet heel veel geld voor een goed hostingpakket. Toch zien wij liever gratis SSL-certificaten.

Snelheid

Tijdens onze tests bij Argeweb werkte WordPress heel erg snel, en de website zelf ook. Zonder caching-plugin laadde onze test-site (met Divi en meerdere plugins geïnstalleerd) in minder dan twee seconden. We kregen van Pingdom een performance grade van 79. Dat is heel hoog, zeker als je niks met caching doet.

Nadat we een caching-plugin hadden geactiveerd, steeg deze grade nog verder, naar 85. De laadtijd daalde naar 1,25 seconden. Dit zijn hele nette resultaten.

Argeweb Pingdom

Support

De support-afdeling van Argeweb is goed. Argeweb werkt – net als veel andere hostingpartijen – met een ticket-systeem waarin je tickets kunt aanmaken. Daarnaast is Argeweb telefonisch te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur. Hier zit een gratis telefoonnummer achter. Ook heeft Argeweb een status-pagina om te kijken of alle diensten up-and-running zijn. Heel handig, want een bekende storing hoef je natuurlijk niet te melden.

Conclusie

Wij kunnen ons volledig vinden in de hoge scores die Argeweb op andere websites van klanten krijgt toebedeeld. De hosting van Argeweb is snel, zowel aan de voorkant als in de WordPress-backend. Daarnaast heeft Argeweb een support-afdeling die op werkdagen – zoals het hoort – telefonisch te bereiken is op een gratis telefoonnummer. Het enige kleine minpuntje is dat je extra betaalt voor een SSL-certificaat. Toch is de prijs/kwaliteit-verhouding uiteindelijk dik in orde.

Op basis van onze positieve ervaringen met Argeweb geven wij de hostingpartij dan ook de maximale score (5/5).

Prijzen vanaf: €5,95 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 5 sterren
Website: Argeweb

Argeweb Hosting Review
  • Argeweb Webhosting
5
Argeweb Hosting Review
  • Argeweb Webhosting
5

Partners