WPLounge
Home » Cloud86 Hosting Review

Cloud86 Hosting Review

Cloud86Prijzen vanaf: €1,95 per maand (voor WordPress hosting)
Onze rating:
 4-5ster
Website: Cloud86.nl

 

 

Cloud86 in het kort

De mensen achter Cloud86 zijn al sinds 2003 actief in de hostingbranche. Naast standaard webhosting (vanaf €1,95 per maand) biedt Cloud86 ook speciale pakketten aan die geschikt zijn voor een WordPress webshop zoals WooCommerce. Ook Managed WordPress Hosting behoort tot de mogelijkheden. Vanaf €15,95 per maand heb je een erg snel hosting pakket met veel opties om je website te onderhouden en beveiligen.

Domeinnamen registreren

Het aantal domeinnaam extensies is enorm bij Cloud86. Je kan kiezen uit meer dan 900 extensies! Dus als jouw domeinnaam al bezet is, kan je eenvoudig een andere extensie kiezen. Voor een .nl domein betaal je €9,95 per jaar en een .com domein is  €12,95 per jaar.

Webhosting Medium-pakket

Het pakket dat wij mochten testen voor deze review is het Webhosting Medium pakket (zie ook de afbeelding rechts). Dit pakket biedt 50 GB aan schijfruimte. Standaard krijg je ook nog onbeperkt dataverkeer bij dit pakket. Je mag tien domeinen hosten en 15 MySQL-databases aanmaken. Een groot voordeel is dat alle PHP-versies ondersteund worden. Na het installeren van WordPress via de Plesk omgeving, wordt automatisch PHP v7.4 geactiveerd en een SSL certificaat geïnstalleerd.  Dit komt de snelheid en beveiliging van je WordPress-website ten goede.

Lees ook: Snellere website dankzij PHP 7

De Cloud86-servers bevinden zich allemaal in Nederland. Daarnaast biedt Cloud86 een “1 click install” via Plesk aan voor allerlei software. Zo kan je in Plesk via ‘Mijn Toepassingen’ kiezen uit WordPress, Joomla en Drupal.  Het installeren van WordPress ging razendsnel, en zelfs SSL werd automatisch geïnstalleerd!

Gratis SSL

Bij Cloud86 krijg je, net als bij veel andere hostingpartijen, een gratis SSL Certificaat. Zodra je WordPress via het Plesk Control Panel hebt geïnstalleerd, heb je de keuze om automatisch een SSL Certificaat van Let’s Encrypt te installeren. Dit certificaat is eenvoudig te beheren en zal automatisch verlengt worden als het verloopt. Een wildcard SSL Certificaat voor sub domeinen kan je ook gratis installeren.

Lees ook: WordPress & HTTPS: SSL-certificaat installeren op je WordPress-site?

Plesk Control Panel

Ieder WordPress pakket van Cloud86 wordt geleverd met het Plesk Control Panel. Wat kan je hiermee? Het is een alles-in-één dashboard voor het beheren en installeren van je website. Hier regel je je backups, kan je plugins en themes beheren en email accounts instellen. Het werkt net even wat prettiger dan bijvoorbeeld DirectAdmin of cPanel en heeft zeker een meerwaarde ten opzichte van andere hostingpartijen.

Cloud86 Plesk
Klik voor groter

Snelheid

We hebben WordPress geïnstalleerd op het Webhosting Medium pakket van Cloud86 en hier het Astra theme geïnstalleerd met wat plugins zoals WooCommerce en Yoast SEO. Het installeren van WordPress ging erg snel, en ook na het activeren van een flinke hoeveelheid plugins werkte WordPress nog altijd heel snel en was de website goed bereikbaar.

De GTMetrix test vanaf Londen gaf onze webshop bij Cloud86 een PageScore van 97 en een YSlow score van 84. Dit is zeer snel en met een dergelijke score ben je sneller dan > 90 procent van alle websites. Let wel, deze website bevat nog weinig content en plugins.

Cloud86 Test 1
GTMatrix Speedtest

Alle Cloud86 servers maken gebruik van LiteSpeed webserver. De ontwikkelaars van deze servers adviseren het gebruik van de LiteSpeed Cache plugin met ondersteuning voor HTTP/3. Dit zou WordPress websites tot wel 2x zo snel maken, en dat willen we natuurlijk testen. Na het installeren van deze plugin bleef de Performance scores ongeveer gelijk. Maar het verschil in laadtijd is aanzienlijk.

Cloud86 Test 2
Test met LiteSpeed Cache

Nou is onze pagina in de speed-test hierboven vrij klein (232kB). We hebben de pagina daarom nog wat groter gemaakt om te kijken wat dat met de laadtijd zou doen.

Cloud speedtest 3
Test met LiteSpeed Cache

Deze snelheden zijn meer dan goed te noemen. De performance Scores waren nog altijd erg goed en ook de laadtijd had weinig te lijden onder de grotere pagina. Als laatste test hebben we de plugin W3 Total Cache geïnstalleerd i.p.v. de LiteSpeed Cache plugin. Dit is dus niet aan te raden, de laadtijd is bijna verdubbeld ten opzichte van de LiteSpeed cache plugin.

Cloud86 Test 4
Test met W3 Total Cache

Klantenservice

Cloud86 heeft een uitgebreide kennisbank waarbij je snel een oplossing kan vinden wanneer er iets misgaat. Wanneer ook de kennisbank geen uitkomst biedt, is de helpdesk ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00. Er is helaas geen mogelijkheid om via chat in contact te komen. Wel kan je via het dashboard van je Cloud86 account een support ticket openen bij eventuele vragen of problemen.

Conclusie

Gezien de prijs en snelheid van Cloud86 hosting is het één van de beste hosting providers van Nederland. Het Webhosting Medium-pakket werkt snel en heeft veel te bieden: Plesk Control Panel, verschillende toepassingen met “one click”-installatie, gratis SSL-certificaten en dagelijkse backups. Voor €5,95 per maand heb je snelle hosting, zeker in combinatie met de LiteSpeed Cache Plugin. Wil je meer ‘power’ voor je website, ga dan voor één van de WooCommerce webhosting pakketten.

Cloud86 Hosting Review
  • Cloud86 Hosting
5

Cloud86 Hosting Review
  • Cloud86 Hosting
5