WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Xynta WordPress hosting review

Xynta WordPress hosting review

xynta-hostingPrijzen vanaf: €3,99 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 4 sterren
Website: Xynta

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Xynta

Xynta hosting compleetXynta is een hostingbedrijf uit Zwijndrecht. Het afgelopen jaar is deze hostingpartij uitgegroeid tot een serieuze speler op de Nederlandse markt. Xynta biedt ook WordPress hosting aan. In deze Xynta WordPress hosting review wordt gekeken naar de bestelmodule, e-mails, controlepaneel, WordPress installatie mogelijkheden, backups en snelheid. Xynta biedt naast WordPress hosting ook VPS hosting aan, maar dat laten we in onze review verder buiten beschouwing. Er zijn geen speciale WordPress hosting pakketten te vinden op de website: wil je webhosting kopen, dan moet dat – indien een VPS geen optie is – op een shared server waar ook websites draaien die andere content management systemen gebruiken.

Xynta heeft drie soorten shared webhosting: compleet, completer en – je raadt het al – compleetst. Je kunt behoorlijke kortingen krijgen door nu al te besluiten voor 24 of 36 maanden Xynta te kiezen. Zo kost het goedkoopste pakket (waar in deze review naar wordt gekeken) voor 12 maanden € 3,99 per maand. Besluit je echter 3 jaar bij Xynta te blijven, dan betaal je € 2,99 per maand. Dit scheelt 12 euro per jaar.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bestelling en controlepaneel

Het plaatsen van een bestelling via de website van Xynta is goed te doen. Als je ergens op “bestellen” klikt, kom je in een andere omgeving terecht. Dit is even wennen, maar heeft verder geen invloed op de wijze van bestelling. Na de bestelling krijg je een bevestigingsmail met alle inloggegevens van jouw webhosting pakket. Je krijgt niet alleen de inloggegevens van het controlepaneel (Plesk), maar ook de FTP inlog en mailserver informatie. Handig en fijn om deze gegevens zo overzichtelijk te hebben.

xynta-plesk-controlepaneel

Xynta gebruikt niet DirectAdmin, maar Plesk als hosting paneel. Dit is – als je normaal DirectAdmin gewend bent – even wennen, maar voelt al snel als bekend. Plesk is overzichtelijk, responsive en bied veel belangrijke informatie op één scherm. Veel functies die ik vaak gebruik in DirectAdmin zijn ook in Plesk te vinden, zoals het dupliceren van websites, bestandsbeheer en afgeschermde mappen. Xynta heeft het controlepaneel dus goed voor elkaar en biedt met Plesk de gebruiker een zeer fijne ervaring voor het bedienen van het technische gedeelte van de website. Top!

Installatie WordPress

Het installeren van WordPress wordt meerdere malen aangegeven en is dan ook goed te vinden. Bij Toepassingen kun je met één klik op de knop WordPress installeren. Ik zat te wachten op een formulier waar ik de WordPress database gegevens kon invullen, gebruikers kon aanmaken, automatische updates kon aanvinken en meer, maar dat kwam niet. Geen van deze instellingen kun je vooraf aanpassen, alleen naderhand. Dit is jammer, maar geen ramp. Je kunt na de installatie zonder het Xynta controlepaneel te verlaten deze gegevens alsnog aanpassen.

installatie-wordpress

Er wordt ook een nieuwe database aangemaakt. De naam, gebruikersnaam en het wachtwoord worden automatisch ingevuld. Ik was benieuwd hoe sterk deze zouden zijn, maar dat viel erg tegen. Onze database gebruiker heet simpelweg “wordpress_2. Dit is zeker geen ramp, maar kan uiteraard sterker. Via PhpMyAdmin kwam ik bij de aangemaakte database. Deze heeft een zeer sterke prefix gekregen, waardoor ik alsnog erg tevreden ben over de installatie van WordPress bij Xynta.

Performance

Qua performance scoort Xynta een goede voldoende. WordPress draaide soepel en de snelheid was in orde. Er is een veiligheidsscan beschikbaar in het controlepaneel, zodat je in één klik kan zien hoe je ervoor staat. Dit is een soort beveiligingschecklist die een aantal punten afgaat. Leuk gedaan, zeker nuttig.

Support

Per mail wordt er snel gereageerd door de helpdesk, waardoor je – mocht je ergens tegenaanlopen – snel wordt geholpen. Xynta zegt 24/7 beschikbaar te zijn. Ik ben benieuwd of ik ze inderdaad op zaterdag nacht mag lastigvallen met vragen, maar vind het idee erachter erg geruststellend. Xynta maakt daarnaast standaard 14 dagen back-ups. Mocht er iets fout gaan (klant fout of hosting fout, maakt niet uit!), dan lost Xynta dat op door een backup te herstellen. Goed geregeld.

Conclusie

xynta-hostingXynta is een serieuze speler op de Nederlandse hosting markt. Het bestelproces verloopt soepel, het controlepaneel is zeer uitgebreid en bevat allerlei extra functies die Xynta erg aantrekkelijk maken. Kies je een webhosting pakket, dan komt je website op een shared omgeving waar ook websites draaien die geen WordPress gebruiken. Dit duidt vaak op een langzame server, maar daar was bij onze snelheidstest niets van te merken. Na de soepele één-klik installatie van WordPress laadde de website erg snel. Xynta krijgt van ons vier sterren (4 sterren) en is daarmee een uitstekende keus de hosting van je WordPress-website.

Xynta
Review van Xynta hosting.
Xynta
Datum van Uitgave: 03/12/2015
Xynta is een geschikte partij voor WordPress hosting.
4 / 5 sterren