WPLounge
Home » SoHosted Hosting Review

SoHosted Hosting Review

SoHosted logoPrijzen vanaf: €9,99 per maand (voor WordPress hosting)
Onze rating:
 4-5ster
Website: Sohosted.com

Sohosted is vanaf heden YourHosting.nl

Sinds 1 januari 2022 is Sohosted onderdeel van Yourhosting. Vanaf 27 september 2022 is sohosted.com niet langer bereikbaar, je wordt dan automatisch doorgestuurd naar Yourhosting.nl.

Lees daarom nu onze Yourhosting.nl review voor de meest actuele review over deze hostingpartij.

Sohosted WordPress standaard

SoHosted in het kort

SoHosted is al meer dan 15 jaar actief in de hostingbranche en richt zich voornamelijk op het hosten van WordPress websites. Hierbij is er de keuze tussen Managed WordPress hosting of standaard WordPress hosting (vanaf €9,99 per maand) waarbij je zelf het beheer doet.  Hiernaast zijn er ook standaard webhosting pakketten beschikbaar voor particulieren en MKB bedrijven. Vanaf €19,99 per maand (de eerste drie maanden €4,99) biedt SoHosted een Managed WordPress pakket aan inclusief website beheer.

Domeinnamen registreren

Bij SoHosted is er een ruim aanbod aan domeinextensies. Zo is er de keuze tot meer dan 300 domeinextensies. Wanneer we naar de populaire extensies kijken, zijn de prijzen redelijk te noemen. Een .nl domein is er voor €13,99 per jaar en een .eu domein is beschikbaar voor slechts €1,99 per jaar.

WordPress Standard – pakket

Het pakket dat wij mochten testen voor deze review is het WordPress Standard pakket (zie ook de afbeelding rechtsboven). Dit pakket biedt ruim voldoende schijfruimte en er zit geen beperking op het gebruikte dataverkeer.
Het hosten via het WordPress Standard pakket van SoHosted biedt interessante opties, zoals de gratis Ninja firewall plugin. Hierbij zal je website automatisch beschermd zijn tegen brute-force aanvallen. Hiernaast installeert SoHosted standaard het ImunifyAV+ pakket wat bescherming biedt tegen virussen en malware. Dat is wel zo prettig!

De SoHosted-servers bevinden zich allemaal in Nederland. Daarnaast biedt SoHosted een “1 click install” via Plesk aan voor allerlei software. Zo kan je in Plesk via ‘Mijn Toepassingen’ kiezen uit WordPress, Joomla en Drupal.  Bij alle hostingpakketten van SoHosted is WordPress standaard al geïnstalleerd inclusief een gratis SSL certificaat!

Heb je weinig technische kennis of minder tijd om je WordPress website te onderhouden? Kies dan voor Managed WordPress hosting van SoHosted. Het grote voordeel van managed hosting is dat Sohosted zorgt voor alle plugin, thema en WordPress updates! Ook bij problemen met updates zal SoHosted ondersteuning bieden om tot een oplossing te komen.

Gratis bij SoHosted

Bij iedere WordPress hosting pakket van SoHosted zijn er standaard een aantal producten en diensten gratis. Zo is er de verhuisservice, waarbij SoHosted je WordPress website gratis zal verhuizen en je dus eenvoudig kunt overstappen.

Een andere optie, waar we bij WPLounge erg enthousiast van worden, zijn de gratis 50 thema’s waarmee je eenvoudig je eerste WordPress website maakt. Bovendien heeft SoHosted alvast een selectie gemaakt van de beste WordPress plugins waardoor je direct voorzien bent van een snelle en veilige website!

Hiernaast ontvang je, net als bij veel andere hostingpartijen, een gratis SSL Certificaat. Zodra je WordPress via het Plesk Control Panel hebt geïnstalleerd, heb je de keuze om automatisch een SSL Certificaat van Let’s Encrypt te installeren. Dit certificaat is eenvoudig te beheren en zal automatisch verlengt worden als het verloopt. Een wildcard SSL Certificaat voor sub domeinen kan je ook gratis installeren.

Lees ook: WordPress & HTTPS: SSL-certificaat installeren op je WordPress-site?

Plesk Control Panel

SoHosted maakt gebruik van het Plesk Control Panel. Dit is een alles-in-één dashboard voor het beheren van je WordPress website. Plesk biedt erg veel mogelijkheden, zo regel je hier je backups, kan je email accounts instellen en zorg je voor de juiste plugin en thema updates.

Plesk van SoHosted bevat standaard de malware tool ImunifyAV+ om je te beschermen tegen kwaadaardige code op je website. Deze software zal je waarschuwen zodra er malware gevonden is, en vervolgens kan je de schadelijke code opruimen met een simpele muisklik.

SoHosted Plesk

Snelheid

SoHosted heeft het ‘Managed WordPress Standard‘ pakket beschikbaar gesteld. Standaard was hier WordPress al op geïnstalleerd inclusief het Astra thema en een aantal plugins zoals Yoast SEO, LiteSpeed Cache en de Ninja Firewall, voor de beveiliging van de website. We installeren hierbij WooCommerce, om zo de prestaties van de website te kunnen meten inclusief een webshop plugin.

De GTMetrix test vanaf Londen gaf onze webshop bij SoHosted een PageScore van 100% en een Structure score van 98%. Dit is zeer snel en met een dergelijke score ben je sneller dan > 95 procent van alle websites. Let wel, deze website bevat nog weinig content en plugins.

GTMatrix test 1

Alle SoHosted servers maken gebruik van een LiteSpeed webserver. De ontwikkelaars van deze servers adviseren het gebruik van de LiteSpeed Cache plugin met ondersteuning voor HTTP/3. Dit zou WordPress websites tot wel 2x zo snel maken, en dat is te merken gezien bovenstaande scores! Nu schakelen we de LiteSpeed cache plugin even uit om te zien wat de impact is op de snelheid van de website.

GTMatrix test 2

De volledige laadtijd van de website is iets langzamer geworden  (van 459ms naar 797ms) maar de website is nog steeds erg snel zonder de LightSpeed cache plugin .

Nou is onze pagina in de speed-test hierboven vrij klein (150kB). We hebben de pagina daarom nog wat groter gemaakt om te kijken wat dat met de laadtijd zou doen.

GTMatrix test 3

Deze snelheden zijn nog steeds erg goed. De performance Scores waren nog altijd prima en ook de laadtijd had weinig te lijden onder de grotere pagina.

Klantenservice

SoHosted heeft een uitgebreide kennisbank waarbij je snel een oplossing kan vinden wanneer er iets misgaat. Ook is er een beginnershandleiding beschikbaar met video’s over allerlei onderwerpen. Wanneer de kennisbank of handleiding geen uitkomst biedt, is de helpdesk via live-chat beschikbaar. De live-chat is beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00 én op zaterdag van 09:00 tot 17:00. Daarnaast is er de mogelijkheid om de telefonische helpdesk te bereiken op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Conclusie

De prijs / kwaliteitsverhouding van het door ons geteste pakket ‘WordPress Standard‘ is erg goed. Voor slechts €9,99 per maand beschik je over een erg snel hosting pakket. Dit pakket heeft veel te bieden: Plesk Control Panel, verschillende toepassingen, gratis SSL certificaat, dagelijkse backups en website beveiliging. Heb je nog meer ‘power’ nodig voor je website, kies dan voor het ‘WordPress Pro‘ pakket. Dit pakket is inclusief een gratis domeinnaam. Kijk op de website van SoHosted voor meer informatie.

SoHosted Hosting Review
  • SoHosted WordPress Hosting
5
SoHosted Hosting Review
  • SoHosted WordPress Hosting
5