WPLounge
Home » WordPress Algemeen » 6 redenen waarom je geen gehackte WordPress thema’s moet gebruiken

6 redenen waarom je geen gehackte WordPress thema’s moet gebruiken

Wat zijn gehackte WordPress thema’s? Zijn ze echt zo erg als men zegt of is het gewoon om je weg te jagen? In dit artikel leggen we uit waarom je dit soort thema’s nooit moet gebruiken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via Ă©Ă©n van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Er zijn genoeg redenen om gehackte WordPress thema’s en plug-ins niet te vertrouwen. Je denkt dat je in de tussentijd wat geld bespaart, maar het gebruik van gehackte thema’s kost je meer dan je denkt. We geven daarom 6 belangrijke redenen waarom je gehackte thema’s niet moet installeren.

Wat zijn gehackte WordPress thema’s?

Gehackte WordPress thema’s zijn illegale premium thema’s. Ze hebben overigens niet alle functies en voordelen die de officiĂ«le premium versie heeft. Gehackte WordPress thema’s worden ook wel ”gekraakte thema’s” genoemd en zijn riskant om te gebruiken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe kun je gehackte thema’s herkennen?

Een van de eerste dingen die men doet voordat ze een website maken is om te kijken naar gratis thema’s en plug-ins. WordPress wordt geleverd met een grote hoeveelheid gratis thema’s. Ook zijn er veel websites buiten WordPress die gratis thema’s aanbieden. Beginners  controleren uit onwetendheid  de gratis thema’s niet die ze downloaden. Dit is een groot probleem als het om het verspreiden van de gehackte thema’s gaat. Er zijn namelijk veel websites die ‘gratis premium-thema’s’ aanbieden. Er bestaat namelijk niet zoiets als gratis premium thema’s. Behalve als je de ontwikkelaar van het thema zelf aanbiedt op hun eigen website. Let hier dus goed op!

De veiligste manier om een thema te installeren, is om het te downloaden van de website van de maker. Of om het rechtstreeks van de officiele WordPress thema website te halen. Maar anders dan dat, is het goed om aan te nemen dat het thema dat je zoekt gehackt is. Better safe than sorry.

6 redenen om gehackte thema’s niet te gebruiken.

1. Het is illegaal om ze te gebruiken

Gehackte thema’s zijn illegaal. Dit zijn thema’s die van de makers zijn gestolen, thema’s die zonder een licentie en auteursrechtelijk materiaal komen. De hackers halen alle premium gerelateerde functies eruit, en bieden het thema dan aan voor minder geld of helemaal gratis. Als je deze thema’s gebruikt mogen en zullen de makers je aanklagen. Het gebruiken van gestolen goederen is een misdrijf en is niet iets waar jij of je bedrijf bekend om willen staan.

Een hacker

2. Beveiligingslek

Een van de belangrijkste dingen bij het maken van een website is beveiliging. Beveiliging hoort altijd bovenaan je prioriteiten te staan. Daarom moet je nooit gehackte thema’s gebruiken.

Gehackte WordPress-thema’s worden geleverd met een malware of andere schadelijke codes. Twijfel er niet over, juist de hackers die auteursrechten van premium-thema’s gebruiken, brengen een virus of schadelijke codes op je website die jij en jouw bezoekers kunnen schaden. En dat kan van alles zijn, het verzamelen van vertrouwelijke informatie, het verzenden van spamlinks of het verkrijgen van backlinks. Ze kunnen ook gewoon je website afsluiten en om geld vragen om het weer online te zetten (chantage)!

3. Privacy

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, riskeer je een beveiligingslek als je kiest voor een gehackte thema. De malware of de gevaarlijke codes die worden geleverd bij de gehackte thema’s stelen de privĂ©gegevens van je en je bezoekers. In het beste geval verliezen je bezoekers het vertrouwen in je. In het ergste geval? Je kunt in de rechtbank terechtkomen wegens gegevensdiefstal. Vooral als je een e-commercebedrijf of lidmaatschapstype website hebt, waar je te maken hebt met gevoelige privĂ©gegevens van je klanten.

4. Geen ondersteuning en updates

Gehackte thema’s worden niet ondersteund door de ontwikkelaars. Dus elk probleem dat je ervaart, kan niet opgelost worden omdat je het thema niet wettelijk hebt verkregen. Je kunt niet contact opnemen met de helpdesk voor het probleem, omdat je hun thema illegaal gebruikt. Het gebruik van een gehackt thema is een oplossing voor de korte termijn die een veel hogere prijs heeft dan het kopen van een normaal premium-thema. Het kopen van een officieel premium thema heeft allerlei voordelen, zoals ondersteuning en documentatie. De officiĂ«le thema’s zijn sneller, schoner gecodeerd en meer responsive dan de gehackte versies.

Een hacker

5. gehackte thema’s beĂŻnvloeden je SEO

Gehackte thema’s beĂŻnvloeden je SEO en niet op een goede manier. De gehackte thema’s kunnen black hat SEO bevatten en die kunnen serieuze schade leveren aan je posities in de zoekmachines, je domein autoriteit en je geloofwaardigheid. Hoe kan dit? Gehackte thema’s hebben schadelijke codes waarmee andere mensen hun links aan jouw website kunnen toevoegen zonder je er iets vanaf weet. Google ziet dit gebeuren en zal je dan ook straffen, omdat het beschouwd wordt als spammen en black hat SEO-praktijk.

Die slechte backlinks (die men in jouw website zet) beĂŻnvloeden je goede SEO door je ranking naar beneden te halen. Bovendien markeert Google je website als niet veilig). Waardoor je verkeer afneemt en je reputatie verslechterd.

6. Geen WordPress-update

WordPress heeft regelmatig beveiliging en prestatie updates. Deze updates zullen niet worden uitegevoerd als je illegale thema’s gebruikt. Daardoor zijn verouderde versies van WordPress kwetsbaarder voor beveiligingsaanvallen en kan het je uiteindelijk veel meer kosten dan €60 t/m €100 voor een goed premium-thema.

Telkens wanneer WordPress een update heeft, moet je een nieuwere gehackte versie zoeken van je thema om er correct mee te kunnen werken. Ook de thema’s zelf hebben regelmatig updates waar je geen toegang tot hebt aangezien je de illegale versie gebruikt.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties