WPLounge
Home » WordPress Plugins » WordPress mobiele website plugin

WordPress mobiele website plugin

Bijna alle populaire thema’s en websites hebben tegenwoordig een responsive design. Deze ontwerpen passen zich aan aan het formaat van het scherm. Maar, vaak zijn deze websites niet geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, waardoor de laadtijden vanaf een mobiele telefoon erg hoog oplopen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het is daarom een optie om een mobiele website te nemen. Er wordt dan met een cookie vastgesteld of je bezoeker vanaf een mobiele telefoon op je website komt en wanneer dat zo is, dan wordt die bezoeker doorgestuurd naar de mobiele versie van je website. Vaak zijn deze mobiele websites speciaal voor tragere verbindingen (bijvoorbeeld 3G) geoptimaliseerd; kleinere afbeeldingen en minder visuele elementen.

Voor WordPress is er een aantal plugins beschikbaar dat automatisch een mobiele versie van je website toevoegt. Een van de populairste varianten is WPtouch.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

wptouch1

WPtouch maakt automatisch een mobiele versie van je website en zet daar al je berichten en pagina’s neer. Ook geeft WPtouch bezoekers de kans om te schakelen naar de “normale” website.

WPtouch is gratis te downloaden in de WordPress Plugin Directory.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

 • Beste Wouter,

  Vanwege je enthousiasme voor WPTouch heb ik de plugin gratis gedownload. Ik zie in de preview hoe mijn site eruit zou kunnen zien. Nu kan ik nergens een mogelijkheid vinden om de app te activeren. In de beschrijvingen van WPT heb ik zo gauw niet kunnen vinden of hun app alleen werkt als je die betaalt.

  Hopelijk kun jij me hier meer over vertellen.

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
  Roberto

  • Dag Roberto,

   Ik geloof dat WPTouch enkel een mobiele variant van je website maakt – geen native iOS/Android app… :-(

   Succes!

   Jelle