WPLounge
WordPress Plugins Maken
Home » Developers » Advertenties weergeven in WordPress berichten

Advertenties weergeven in WordPress berichten

Je ziet steeds vaker websites die halverwege artikelen een advertentie laten zien. In WordPress kun je natuurlijk in ieder bericht handmatig een stukje HTML toevoegen om een banner te tonen, maar als dit automatisch kan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Meestal zie je bij websites die advertenties laten zien in berichten dat dit altijd na de eerste of na de tweede alinea (paragraph) staat. Deze functie kun je gemakkelijk zelf aan je WordPress website toevoegen. Dit kan met een plugin, maar je kunt het ook gewoon zelf doen.

Plugin

Natuurlijk kun je kiezen om een plugin te downloaden die automatisch halverwege ieder artikel een stuk code toevoegt. Dit is voor mensen die weinig ervaring hebben met coderen een hele handige optie. Voor maar $19 dollar heb je bijvoorbeeld de plugin In Post Ads van WPMU DEV.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Black Friday deal 2020 bijna actief: 50% korting!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
De "In Post Ads" plugin van WPMU DEV.
De “In Post Ads” plugin van WPMU DEV.

Deze plugin doet het allemaal automatisch voor je. Zoals WPMU het zelf omschrijft:

We all know that visitors are blind to banner and sidebar advertising.

And nobody wants to manually place ads within every post on their WordPress site, do they?

So, we’ve developed this plugin, to automatically place ads throughout every post on a per paragraph basis.

Eigenlijk staat hier waarom mensen steeds vaker kiezen voor advertenties in de content in plaats van in een sidebar; de internetgebruiker anno 2013 heeft een soort “blinde vlek” ontwikkeld voor advertenties op bepaalde plekken.

Zelf doen

Als je wat meer ervaring hebt met aanpassingen in WordPress (of als je het niet erg vindt om je WordPress-website “kapot te maken”) is er ook een andere manier om advertenties in berichten weer te geven. Hiermee voorkom je ook wat wij Plugin Overkill noemen (te veel plugins voor kleine functies die je ook zelf kunt toevoegen).

Wanneer je onderstaande code (met dank aan WPBEGINNER) aan het functions.php-bestand van je thema toevoegt krijg je hetzelfde effect.

Uiteraard vervang je de $ad_code met de code van je eigen advertenties of met code van AdSense (vervang het gedeelte waar nu “De HTML of AdSense-code voor je advertenties plaats je hier” staat).

In de regel return prefix_insert_after_paragraph ( $ad_voce, 2, $content ); bepaal je na de hoeveelste alinea de advertentie wordt getoond, in bovenstaand voorbeeld is dat dus na de tweede alinea.

Tip: Probeer bovenstaande code éérst uit op een test-omgeving óf maak een backup van je WordPress-website voordat je dit doet.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Adverteerders

Vimexx-bannerWebsiteOffertes.nl banner WPLounge
Hulp op afstand banner

Black Friday! Elegant Themes & Divi: nu tot 50% korting op alle Divi abonnementen! Ga naar Elegant

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 17:00