WPLounge
Crowdfunding met WordPress
Home » WordPress Themes » Crowdfunding met WordPress: onze top 3 themes

Crowdfunding met WordPress: onze top 3 themes

Crowdfunding betekent dat een (internet)ondernemer een project wil starten maar niet voldoende startkapitaal heeft. Om geld op te halen voegen zij hun project toe op een website als Kickstarter. In plaats van een of twee investeerders die een enorm bedrag investeren, investeren meerdere particulieren een klein bedrag. Hiervoor krijgen zij wanneer het project succesvol is afgerond meestal iets terug; een aandeel in het project of een ander soort compensatie.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

We presenteren onze top 3 WordPress themes, die zich prima dienen als crowdfunding-platform.

1 – Startup Idea: Crowdfunding-thema met betalingsgateway en projectbeheer

Met het Startup Idea-thema kun je WordPress nu ook als crowdfunding-platform gebruiken. Het thema kost $77 en is te downloaden via ThemeForest. Bekijk hieronder in het YouTube filmpje hoe het werkt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Startup Idea is een krachtig en veelzijdig WordPress-thema om elk type crowdfunding-website te bouwen. Met dit thema kun je een ondersteuningscampagne starten voor je eigen startup of een ander project waarvoor je geld wilt inzamelen. Met Startup Idea is het een kwestie van een paar minuten om een volwaardige crowdfunding-site op WordPress te lanceren.

Startup Idea heeft een stand-alone fondsenwervende plugin gebouwd voor het thema zelf. Ze bieden ook de populaire WooCommerce-gebaseerde WP Crowdfunding plugin in het Startup Idea-themapakket.

Net als op Kickstarter.com zie je op de home-pagina een overzicht met alle projecten en hoe veel ze al hebben opgehaald.
Net als op Kickstarter.com zie je op de home-pagina een overzicht met alle projecten en hoe veel ze al hebben opgehaald.

Wanneer je naar een project doorgaat, kom je op een pagina waar je meer leest over het project en kunt bijdragen aan een project. Ook vind je hier wat je krijgt wanneer je een bepaald bedrag bijdraagt. Net als op Kickstarter dus.

Een projectpagina in Fundify.
Een voorbeeld van een projectpagina.

2 – Born to give

Born to Give is een volledig functioneel WordPress-thema dat is ontworpen en ontwikkeld voor Crowdfunding-, liefdadigheids- of non-profitwebsites en is ook handig voor zakelijke bedrijfswebsites. De prijs ligt op $69. Net als in StartUp Idea beschik je hier over zeer veel opties. Je kunt het zo complex, maar ook zo simpel en overzichtelijk maken als je zelf wilt. De manieren waarom er geld ingezameld kan worden zijn divers. Neem zelf eens een kijkje in de preview omgeving.

Born to give - crowdfunding template
Born to give – een volledig responsief WordPress thema met alle moderne functionaliteiten. Met een specifieke focus: crowdfunding.

3 – Act

Act is een multifunctioneel WordPress-thema voor crowdfunding projecten, gebouwd met HTML5 en CSS3. Het is perfect voor een website zonder winstoogmerk, voor elk professioneel bedrijf dat donaties wil inzamelen. De prijs ligt iets lager dan bij de twee bovengenoemde crowdfunding templates: $44.

Act - Crowdfunding template voor WordPress
Act! Een interessante keuze voor je WordPress crowdfunding project.

Wat verdien ik zelf aan zo’n crowdfunding-website?

Natuurlijk is het allemaal leuk en aardig, maar je wilt er zelf ook wat aan overhouden.

Jij, als beheerder van de website, bepaalt hoe veel procent van de bijdragen er daadwerkelijk naar de eigenaar van het project gaat en hoe veel er naar jou zelf gaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om 20% zelf te houden.

Met een goede verdeling van de inkomsten haal je die dollars van het thema er gemakkelijk uit!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Hallo,

    Ik wil graag een geheel nederlandstalige website (laten) bouwen met Fundify-thema op http://www.123veilig.nl

    Wat zijn de kosten als ik dit geheel door jullie laat verzorgen?

    Met vriendelijke groet,

    Fokko Mellema