WPLounge
Home » WordPress Themes » Crowdfunding met WordPress

Crowdfunding met WordPress

Crowdfunding betekent dat een (internet)ondernemer een project wil starten maar niet voldoende startkapitaal heeft. Om geld op te halen voegen zij hun project toe op een website als Kickstarter. In plaats van een of twee investeerders die een enorm bedrag investeren, investeren meerdere particulieren een klein bedrag. Hiervoor krijgen zij wanneer het project succesvol is afgerond meestal iets terug; een aandeel in het project of een ander soort compensatie.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Met het Fundify-thema kun je WordPress nu ook als crowdfunding-platform gebruiken. Het thema kost $60 dollar en is te downloaden via ThemeForest.

Net als op Kickstarter.com zie je op de home-pagina een overzicht met alle projecten en hoe veel ze al hebben opgehaald.
Net als op Kickstarter.com zie je op de home-pagina een overzicht met alle projecten en hoe veel ze al hebben opgehaald.

Op de afbeelding hierboven zie je hoe het overzicht van projecten er uit ziet in Fundify.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wanneer je naar een project doorgaat, kom je op een pagina waar je meer leest over het project en kunt bijdragen aan een project. Ook vind je hier wat je krijgt wanneer je een bepaald bedrag bijdraagt. Net als op Kickstarter dus.

Een projectpagina in Fundify.
Een projectpagina in Fundify.

 

Fundify werkt alleen in combinatie met de Easy Digital Downloads -plugin en voor betalingen gebruik je de plugin PayPal Adaptive Payments Gateway.

Wat verdien ik zelf aan zo’n crowdfunding-website?

Natuurlijk is het allemaal leuk en aardig, maar je wilt er zelf ook wat aan overhouden.

Jij, als beheerder van de website, bepaalt hoe veel procent van de bijdragen er daadwerkelijk naar de eigenaar van het project gaat en hoe veel er naar jou zelf gaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om 20% zelf te houden.

Met een goede verdeling van de inkomsten haal je die 60 dollar van het thema er makkelijk uit!

Download Fundify op Themeforest ($60 USD)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

2 reacties

Scroll Up Skip to content