WPLounge
Home » Tutorials » QR-code voor je WordPress-berichten

QR-code voor je WordPress-berichten

Wil jij automatisch een QR-code voor je WordPress-berichten laten aanmaken? Dat is mogelijk dankzij de API van goqr.me. Iedere URL op het internet kan dankzij deze tool een eigen QR-code krijgen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een manier om snel een pagina te openen op je smartphone. Wanneer je een app installeert waarmee je QR-codes kunt scannen, zal deze de code herkennen en de bijbehorende internet-pagina openen.

QR-codes worden vaak gebruikt voor billboards, zodat mensen geen (lange) URL hoeven in te tikken op hun telefoon.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
QR-code
De QR-code van www.wplounge.nl

Een QR-code kan ook aangemaakt worden voor een locatie, tekst, telefoonnummer en meer).

Automatisch een QR-code voor je WordPress-berichten

Het is mogelijk om automatisch een QR-code voor al je berichten op je WordPress-website te laten genereren.

Om dat te doen, voeg je het volgende stukje code toe aan je het single.php-bestand van je thema (op de plek waar je de QR-code wilt tonen):

<img src="http://api.qrserver.com/v1/create-qr-code/?size=100x100&data=<?php the_permalink(); ?>" alt="QR:  <?php the_title(); ?>"/>

Op de plek waar je het bovenstaande stuk code toevoegt (in je single.php-bestand) zal de QR-code tevoorschijn komen. Als je het stuk code toevoegt aan je single.php-bestand betekent dit overigens dat de QR-code automatisch aan ieder bericht op je website wordt toegevoegd.

Wil je maar op één bericht een QR-code tonen? Dit kan ook! In dat geval gebruik je het stuk HTML-code hierbeneden (plak deze in de Tekst-tab van je editor, niet in de Wysiwyg-tab).

<img src="http://api.qrserver.com/v1/create-qr-code/?size=100x100&data=http://www.domeinnaam.nl/url-van-bericht/" alt="QR-code"/>

Achter data= vul je de URL van je bericht of pagina in, in plaats van http://www.domeinnaam.nl/url-van-bericht/.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer