WPLounge
Lezen instellingen
Home » Tutorials » Aantal berichten op blog-pagina aanpassen in WordPress

Aantal berichten op blog-pagina aanpassen in WordPress

Standaard zal WordPress op je blog-pagina’s je 10 meest recente berichten tonen. Wil je dat dit er meer of minder zijn? Lees hier hoe je kunt aanpassen hoe veel berichten WordPress op je blogpagina’s toont.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Aantal berichten per blogpagina aanpassen; waarom?

Waarom zou je het aantal berichten op een blogpagina willen aanpassen? Een reden zou kunnen zijn dat je berichten erg lang zijn, en je bezoekers niet te veel wilt laten scrollen.

Wij (WordPress Lounge) laten bijvoorbeeld de 10 meest recente artikelen zien op onze blog-pagina. Onderaan de eerste pagina kun je dan verder klikken naar oudere berichten (zie ook onderstaande afbeelding).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Verder naar oudere berichten

Hoe pas je het aantal berichten aan?

Om het aantal getoonde berichten aan te passen, ga je in WordPress naar Instellingen > Lezen. Daar vind je de volgende optie:

Aantal berichten op blogpagina
Het aantal berichten op je blog-pagina aanpassen.

Je kunt “10” vervangen door ieder getal dat jou geschikt lijkt. Wel wil ik je aanraden om geen 100 in te vullen, want dan worden je blog-pagina’s ontzettend lang, en gaat de laadtijd van je WordPress-website er ook op achteruit.

Klik nadat je het getal hebt aangepast op Wijzigingen opslaan, en je bent klaar.

Waar wordt het aantal aangepast?

Als je het getal aanpast, wordt het aantal getoonde berichten niet alleen op je home-pagina (of andere blog-pagina) aangepast. Hier een volledige lijst van de plekken waar het wordt aangepast:

 • Home-pagina (als dit je blogpagina is)
 • Categorie-pagina
 • Tag-pagina
 • Archieven (zowel per jaar, als per maand)

Iedere pagina met blogberichten zal dus standaard 10 berichten tonen, maar als je de instelling aanpast wordt dit ook op al die pagina’s veranderd.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

5 reacties

 • Ik heb mijn website van blogger naar wordpress geimporteerd. Mijn probleem is dat al mijn berichten op één pagina staan in wordpress. Ik zou willen dat je om de 6 berichten naar een volgende pagina gaat. Ik begrijp niet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen ( ik probeerde wat hier boven staat al, maar dan laadt de pagina gewoon na 6 berichten en zit ik nog steeds met een superlange pagina).

 • Hallo,

  Ik ben beginnende met affiliate marketing.
  Hoe krijg ik mijn berichten in blokken op de frontpages of berichten pagina.
  Dus niet allemaal als een lange sliert onder elkaar maar bijvb in blokken van 10 wel per 1 bericht.
  Hoor het graag

 • Jullie geven aan dat je onder aan de pagina kunt doorklikken naar de oudere berichten, kunnen jullie misschien ook een artikel maken over je hoe je dit voor elkaar krijgt?

  Dit zou zeer waardevol zijn!

  • Hoi Jeffrey,

   Dat is afhankelijk van het gebruikte thema, ieder thema gaat hier anders mee om. Mijn advies is om eens bij de thema instellingen te kijken