WPLounge
Home » WordPress Themes » App Themes » WordPress als simpel intranet met het P2 thema

WordPress als simpel intranet met het P2 thema

WordPress wordt voor steeds meer dingen gebruikt die niets met bloggen te maken hebben. Dat is mooi, want het toont aan dat WordPress zich heeft ontwikkeld tot volwaardig platform waarmee vrijwel alles mogelijk is.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het P2-thema van Automaticc (de makers van WordPress) tovert je WordPress-website om in een soort Intranet dat erg op Yammer lijkt.

Het biedt gebruikers de mogelijkheid om berichten te plaatsen en daarop te reageren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Beveiliging

Vaak is de bedoeling van een Intranet dat mensen buiten je organisatie er niet op kunnen inloggen.

Om je Intranet te beveiligen zodat alleen jij en je collega’s het kunnen zien zijn er een aantal mogelijkheden.

IP-adres filteren
Een van de mogelijkheden is om in het .htaccess-bestand aan te geven dat de pagina alleen bezocht kan worden door mensen met een bepaald IP-adres. Als je hier het IP-adres van je organisatie invult kan men dus alleen inloggen wanneer men op kantoor is. Dit kan dus ook een nadeel zijn.

De directory beveiligen met een wachtwoord
Je kunt ook de directory beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Het nadeel hiervan is dat men twee keer moet inloggen; één keer in de directory waar je Intranet zich bevindt en nog één keer in het Intranet (WordPress) zelf.

Private WP suite
Je kunt ook de plugin “Private WP Suite” installeren. Deze plugin blokkeert je RSS-feeds, geeft de mogelijkheid bepaalde IP-adressen te filteren of de optie om mensen alleen inhoud te tonen wanneer ze ingelogd zijn.

Peter’s Login Redirect
Zodra mensen op je nieuwe Intranet inloggen, is het wel zo netjes als ze niet in de WordPress-backend terecht komen, maar direct op de “front page” van je website. Hiervoor is  de plugin “Peter’s Login Redirect” ideaal.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer